Crvena zvezda
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

Žrebom održanim u utorak u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije odlučeno je da Crvena zvezda u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije gostuje Trepči.

Ova informacija bila je povod da se oglasi Fudbalski savez tzv Kosova koji je zatražio od FIFA i UEFA da zabrane odigravanje utakmice između Trepče i šampiona Srbije.

"FIFA i UEFA moraju hitno da reaguju, te spreče kršenje svojih statuta, pa tako spreče i bilo šta što bi destabilizovalo situaciju na severu Kosova. Pozvali smo i nadležne institucije da se hitno pozabave ovim slučajem, preduzmu mere i zaštite integritet Fudbalskog saveza Kosova”, navodi se u saopštenju čiji je potpisnik predsednik Fudbalskog saveza tzv Kosova Agim Ademi.

Pročitajte još:

Rukovodstvo FSS-a nije otpisalo ni opciju odigravanja utakmice u Beogradu.

"Pokušaćemo sve da se taj meč odigra u zadatom terminu, a pošto je Trepča izvučena na žrebu kao domaćin Crvenoj zvezdi, to realno stvara određene organizacione probleme. Pre svega oko same organizacije utakmice, pa do gostovanja navijača u Zvečanu, što je u ovom trenutku nemoguća misija", rekao je Miodrag Janković, predsednik Takmičarske komisije FSS.

Povodom ove teme oglasio se i Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM.

"Onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije u našoj južnoj pokrajini je neprihvatljivo, kao i pristici na klubove sa KiM, koji imaju političku pozadinu", rekao je Ðurić na konferenciji za novinare.

Poznati holandski fudbaler ubijen u centru Amsterdama!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 19.09.2019. 13:54 - 19.09.2019. 15:00 Tragedija Kelvin Majnard, Foto: EPA-EFE/TOUSSAINT KLUITERS * Policija traga za počiniocem * Napadač pucao iz vatrenog oružja * Klub izrazio saučešće porodici Holandski fudbaler Kelvin Majnard ubijen je noćas iz vatrenog oružja u Amsterdamu, a policija još ne zna motiv ubistva.

Kako je rekao, pritisci Prištine na klubove da ne igraju u srpskim takmicenjima imaju za cilj afirmaciju njihove brobe za tzv. nezavisnost Kosova i imaju "svake veze sa separatizmom, a ne sa sportom".

"Čak i da uzmemo da je pitanje reprezentativnig takmičenja donekle političko pitanje, pitanje klupskih takmičenja ne bi smelo da bude politizovano na bilo koji način", rekao je Ðurić i apelovao na sve koji imaju uticaj i odgovornost u međunarodnoj zajednici da se svima omoguće osnovna ljudska prava i ne ometaju klupska takmičenja.

Ðurić je istakao da Priština takvim zahtevima krši elementarne principe slobode kretnja, navodeći da bi zabrana slobode kretanja u Evropi u 20. veku u normalnim uslovima morala da naiđe na najširu osudu.

Dodao je da se Srbi na KiM neizmerno raduju napretku i plasmanu Trepče, koja je dostigla nivo takmičenja da može da učestvuje "barabar" sa najvećim srpskim klubovima.

Bonus video: Hasan Salihamidžić o meču u Minhenu i legendarnom polufinalu iz 1991. godine