Ljubiša Tumbaković
ALO Foto: Vladimir Marković
Ljubiša Tumbaković

ALO Foto: Vladimir Marković

Foto: ALO Foto: Vladimir Marković

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Luksemburga i najavio mnogo izmena u timu o odnosu na Portugaliju.

"Istina je da smo više pričali o Portugaliji, ali smo vrlo profesionalno prustupili i ovom meču. Zoran Filipović i Momčilo Vukotić su skautirali oba rivala. Predrasuda je da su bodovi sigurni, očekujem ozbiljnu borbu", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije.

Pročitajte još:

Kako je naveo Luksemburg ima tim koji zavređuje pažnju.

"Ne pravim alibi nikakav, oni idu mic po mic napred. Ispred nas su na tabeli, imaju bolju gol razliku. Teško primaju golove, teško ih i daju doduše. Želimo da ostvarimo dobar rezultat, ali moramo dobro da se napnemo za to.

Radujem se Srbiji!

AUTOR: Nemanja Lazić DATUM I VREME: 09.09.2019. 09:00 „Drago mi je što ću igrati protiv reprezentacije zemlje u kojoj su odrasli moji roditelji i u kojoj sam rođen.

On je najavio dosta novih igrača u timu, osim izvesnog izostanka povređenog Dušana Tadića.

"Najbolji plejmejker Evrope, sjajan igrač, ali doktori kažu da mu treba odmor od tri-četiri dana i ja im verujem. To je jedan momenat, ali je i rezultat sa Portugalijom izdefinisao naš put za dalje. Biće još promena u timu, daću nekim drugim momcima šansu, želim sem na treningu da ih vidim na terenu", poručio je Tumbaković.

Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović izjavio je da je poraz od Portugalije ostavio gorak ukus, ali da je meč protiv Luksemburga novi početak i priprema za baraž.

"Ponovo krećemo od nule, više nista ne zavisi od nas, samo matematicki smo u igri. U fudbalu je sve moguće, ali svakako bi trebalo iskoristiti ove mečeve da shvatimo selektorove ideje i da se upoznamo s njim", rekao je Mitrović na konferenciji za medije u Luksemburgu.

On je dodao da je atmosfera u ekipi, uprkos svemu, perfektna i da motivacije neće nedostajati.

"Motivacija kada igrate za svoju zemlju, svoj narod, ne nedostaje. Na svako okupljanje dolazimo da damo maksimum. Ovde smo takođe dosli da pobedimo. Nismo u zavidnoj poziciji, ali dok ima šanse borićemo se, makar kroz baraž za Ligu nacija da odemo na Evropsko prvenstvo", poručio je Mitrović.

Bonus video: Ispraćaj fudbalske reprezentacije u Luksemburg