Ronaldinjo
AP Photo/ Luca Bruno, File
Ronaldinjo, Foto: AP Photo/ Luca Bruno, File

Njegova veština je bila nemerljiva, plesao je sa loptom kao da je samba, a njegovi trikovi poput "elastica" su njegova ostavština.

Legendarni Brazilac je osvojio skoro sve što je mogao da osvoji, retko kada je pravio pogrešne poteze na terenu, ali van terena ih je imao previše, na kraju su ga one odvele do bankrota, kršenja zakona i zatvora!

KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

Bukvalno je tako i bilo. Poznato je da Barselona nikad nije marila za svoje zvezde, jedini izuzetak za to je Lionel Mesi koji je postao simbol ovog kluba i neko bez koga se ne može.

Tako je bilo sa "pravim" Ronaldom, koji je igrao sjajno za Katalonce, ali oni su odlučili da ga "uvrede" slabom ponudom, te je El Fenomeno tražio drugu sredinu, pa je zbog toga prešao u Inter. Prava priča iza toga stoji da u Barseloni nisu verovali u Ronalda, koji je već tada imao problema sa kolenima i povredama, te su odlučili da se reše sjajnog golgetera.

"Ronaldinjo i Deko su pijani dolazili na treninge. Da li znate zašto ih je Barselona prodala 2008. godine? Bojali su se da će tako i Mesi biti izgubljen" - rekao je Hleb.

Obojica su bili superstar nivo igrača u tom trenutku, osvojili su Ligu šampiona 2006. i dve La Lige, ali to nije bilo dovoljno za imunitet u Barseloni. Ronaldinjo je napustio klub 2008. godine, tada je došao Pep Gvardiola i napravio jedan od najboljih timova koja je forsirala tika-taka taktiku!

Sedorf i Ronaldinjo, Foto: shutterstock

Preko 40.000 ljudi je došlo na San Siro kako bi dočekalo fudbalskog mađioničara i osvajača Zlatne lopte 2005. godine!

 

Za "rosonere" je odigrao 95 utakmica, postigao 26 golova i upisao 28 asistencija, a nije se dugo zadržao u prestonici mode. Uočljiv je bio pad u igri slavnog fudbalera tada, iako je talenat još uvek bio tu, očigledno je bilo da neće moći da ponovi one igre iz Barselone.

Ronaldinjo, Foto: shutterstock

POVRATAK U PRAVU KOLEVKU FUDBALA 

Brazilac je odlučio da odbije ponudu Blekburna, te se vratio u svoju domovinu gde je prvo igrao za Flamengo, a 2010. godine je bio ispostavljen sa spiska za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, što je izazvalo gomilu negativnih reakcija fudbalske javnosti.

Kada je postigao het-trik u pobedi Flamenga nad velikim rivalom Santosem (Tada je Nejmar igrao za njih) od 5:4, četri meseca provedena u klubu u kojima nije primio platu, nateralo je Ronaldinja da pocepa ugovor.

Krenula su njegova putovanja krož taj deo Južne Amerike, sa Atletikom Mineirom je osvojio dve titule u tri godine, nakon čega je otišao u Meksiko, pre nego što se ponovo vratio u Brazil da igra za Fluminense, njegov poslednji klub u karijeri.

Ronaldinjo, Foto: shutterstock

Dva puta je kažnjen pošto je pravio dok kod svoje kuće na jezeru u Porto Alegre.

Stvari su se tog leta dodatno pogoršale, prvobitna kazna iz 2015. je dodatno porasla za 250.000 evra, sud u južnom Brazilu je zabranio Ronaldinju da proda 57 kuća i apartmana kako bi skupio za kauciju.

Uz taj napad, i poverioci su rešili da ga tuže za dodatnih 2 miliona funti u različitim dugovanjima.

Kada su istražili njegove račune, pronašli su stanje od 5 funti!

Ronaldinjo, Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

ZNAO JE DA DRIBLA SA LOPTOM, ALI I SA ŽENAMA 

Mnogi nisu znali, ali Ronaldinjo je bio oženjen sa dve žene istovremeno.

Prišila Koeljo i Biatris Souza su obe živele sa bivšim zvezdom Barselone i Milana u Riu!

Iako je Ronaldinjo rekao da je to laž, i zbog žena je morao da ide na sud! Koeljo, koja je ostavila studije i svoju profesiju kako bi bila sa fudbalerom, napustila je Ronaldinja i tužila ga za jednu trećinu njegovih primanja, od 2012 - 2018 godine, nakon što je par neuspešno pregovarao.

TAMO GDE JE POČEO DA IGRA, TU JE I ZAVRŠIO 

Nastavili su Ronaldinjo i njegov brat da muljaju, a odlazak u zatvor je bilo samo pitanje vremena.

To se desilo ove godine kada su on i njegov brat ušli u Paragvaj sa falsifikovanim paragvajskim pasošima! On je tamo proslavio svoj 40 rođendan, igrao je fudbal sa ostalim zatvorenicima, te jeo pečenje, davao autograme, itd...

Ono što je zanimljivo je da Ronaldinjo nije prvi put u Paragaju igrao fudbal u zatvoru, to je radio još dok je bio klinac u Brazilu!

Dođosmo i do kraja priče o Ronaldu de Asisu Moreiri, kako se stvarno zove ovaj fudbaler, koji je uspeo da potroši gomilu novca u svom životu.

Zarađivao je silne pare samo od svojih sponzora, samo se setite onih reklama za Pepsi, a i najveći američki proizvođač sportske opreme "Najki" mu je davao gomilu novca!

Na pomen Ronaldinja, mi ćemo se i dalje sećati trikova i nestvarnih driblinga, te njegovog osmeha i ona dva zuba koja su iskočili!