Johan Krojf
youtube/printscreen
Johan Krojf

youtube/printscreen

Johan Krojf, Foto: youtube/printscreen

"Romario je jednom pitao da li može da propusti jedan trening kako bi otišao na karneval su Brazil. Rekao sam mu: Ako postigneš dva gola na sutrašnjem meču, možeš. Dao je dva gola protiv Realu, tražio izmenu sa rečima: Treneru, avion mi poleće za sat vremena", govorio je nekada Krojf o Romariju.

Brazilac je kao i većina velikih zvezda u tom vremenu voleo provode. To ga je možda i koštalo brojnih nagrada i još veće karijere, ali bez ikakve dileme on je jedan od najboljih napadača koji se pojavio.

Romario je međutim uvek izazivao pažnju van terena. Radio je šta je hteo, bio je apsolutni gazda gde god bi se pojavio, a koliko je autoritet bio dovoljno govore i reči legendarnog napadača Ronalda. Na Svetskom prvenstvu 1994. godine, tada talentovani 17-godišnjak nije smeo da mu kaže "ne".

Romario

EPA/Marcelo Sayao

Romario, Foto: EPA/Marcelo Sayao

"Romario je bio žestok prema meni. Svaka dva ili tri sata je tražio da mu donesem kafu, a nakon utakmice bi mi dao kopačke da ih očistim. Naravno, radio je to pred svima", rekao je Ronaldo.

Naravno, autoritet u svlačionici se morao poštovati. Romario je bio šef, a pre nekoliko godina čuveni fudbaler se ponovo našao u centru pažnje. Razlog je bila veza sa kćerkinom drugaricom. Nekoliko meseci je Romario uživao pored mlade ljubavnice, ali je i ona ubrzo otišla u zaborav.

Okrenuo se politici. Ušao je u brazilski parlament, izazvao brojne skandale, optužen je za korupciju i nepotizam i karijera mu je završila neslavno. Ipak, on i dalje uživa u bogatstvu koje je stekao. Utvrđeno je da nema nezakonito stečene imovine, ali je izgubio ugled kod mnogih ljudi.

PROČITAJTE JOŠ: