Zinedin Zidan
AP
zidan

tanjug /ap

zidan, Foto: tanjug /ap

Ta utakmica će ujedno da bude i 150. utakmica Zinedina Zidana na klupi Real Madrida!

Odmah na prvom treningu je objasnio igračima svoju osnovnu filozofiju. Francuz smatra da u La Ligi još ništa nije gotovo iako Barselona beži 12 bodova. Do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola i Zidan želi sva 33 boda.

Ponavljanje istorije!

Francuz je u svojoj prvoj sezoni mesto trenera preuzeo od Rafe Beniteza u januaru posle 27 odigranih kola.

Barselona je tada imala 69 bodova, Atletiko 61, Real 57. Na kraju se odluka o naslovu prvaka donosila u zadnjem kolu. Barselona je uspela zadržati prvo mjesto, ali samo s bodom prednosti. Stali su na 91 bod, Real je imao 90, Atletico 88.

PROČITAJTE JOŠ:

Zidane je tada slavio i u El Klasiku 2:1 u gostima, no sada te mogućnosti nema jer je madridski klub ove sezone izgubio sva četiri El Klasika. Barselona još ima da igra protiv Atletika iz Madrida.

Uz to, Zidan smatra kako bi Barselonina potrošnja u Ligi šampiona mogla utecati na svežinu Valverdeovog tima, a Real, koji je ispao iz svih takmičenja, igrat će utakmice jednom nedeljno.

Za Seltu su moguće tri promene. Francuz planira vratiti u život svoje miljenike Marsela i Iska, a Marka piše kako bi na gol mogao stati Kejlor Navas budući da Tibo Kurtoa nije impresionirao od svog dolaska u klub prošloga leta.