Vulverhempton - Mančester Junajted, FA Kup
Tanjug/AP, Rui Vieira
Vulverhempton - Mančester Junajted, FA Kup

Tanjug/AP, Rui Vieira

Vulverhempton - Mančester Junajted, FA Kup, Foto: Tanjug/AP, Rui Vieira

Nuno Espirito Santo postao je šef stručnog štaba Vulverhemptona sredinom 2017. godine, nakon što je klub u kratkom vremenskom periodu promenio nekoliko trenera.

Ubrzo je Portugalac započeo svoju revoluciju, a klub svoj uspon u Premijer ligu.

Na početku ove sezone, smatralo se da će se popularni Vukovi boriti za opstanak, međutim, nisu računali na kontroverznu strategiju Portugalca.

Espirito Santo je promenio skoro čitavu prvu postavu i doveo igrače, mahom iz svoje domovine, Španije i Meksika.

Okosnicu Vulverhemptona danas čine prekaljeni golman Rui Patrisio, Ruben Neveš, Mutinjo, Žota, dakle Portugalci. Tu su još i pojačanje iz Selte Španac Džoni i ubitačni meksički napadač Raul Himenez za koga nisu štedeli novac kada su ga doveli iz Benfike.

Kreativci sa Pirineja bili su dobitna kombinacija za Vulverhempton i ubitačna za protivnike u Premijer ligi, a naročito za favorite. Treba napomenuti da su Vulvsi retko gubili od ekipa koje važe kao najveći konkurenti za titulu prvaka Engleske.

Vukovi su ove sezone prekinuli sjajni niz dobrih rezultata Solskjera na klupi Mančestera, izbacili ih iz FA kupa, a dve nedelje kasnije, ponovo ih "tukli" u prvenstvu.

Gnev Vukova sinoć je osetio i Arsenal. Ekipa iz Londona potpuno je raštimovana, a poraz će ih najverovatnije koštati mesta na tabeli koje vodi u Ligu šampiona.

Pročitajte i:

Vulverhempton se ovom pobedom našao u samom vrhu tabele engleske Premijer lige, tačnije na sedmom mestu, što u najjačoj ligi sveta, nije mali uspeh.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо