Dejan Stanković (Crvena zvezda)
FK Crvena zvezda
Dejan Stanković (Crvena zvezda)

FK Crvena zvezda

Dejan Stanković (Crvena zvezda), Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda sutra od 21 čas gostuje ekipi Slovana iz Libereca u istoimenom gradu u okviru poslednjeg, šestog kola Lige Evrope.

Očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Stanković.

- Iz mnogo uglova je ova utakmica bitna, da bi se nastavio rast Crvene zvezde u globalnom smislu - kao tim, kao klub i naravno tu spadaju i brojevi koji nam mogu omogućiti da u sledećoj godini budemo povlašćeni. Mi ulazimo u meč kao da nam bodovi trebaju da bismo prošli grupu. To će publika videti po formaciji, odnosnu i pristupu. Idemo tamo kao da je ključna utakmica za prolaz. Želimo da odigramo pravu utakmicu i da donesemo bodove na Marakanu. Fudbal je čudna igra, ali pristup i ekipa će biti prava i kao što bi rekla deca igramo “za pravo” i od toga neću odustati ni centimetar – istakao je Stanković.

Zvezda može da računa na većinu igrača pred duel u Liberecu.

- Meni je mnogo drago, jer sam dosta puta isticao da je zdravlje naših momaka na prvom mestu i da nećemo nikog vraćati na sliu ili ubrzavati njegov oporavak da bi ga imali što pre na terenu. Želim da kada izađu na teren budu sto odsto spremni i da ne rizikujemo ništa. Tako je i bilo, vratilo se dosta momaka i jedini koji je van stroja je Katai, ali će se i on ubrzo vratiti. Nemam dilemu oko sastava, znam tim za sutra. Spremali smo se, danas ćemo raditi na sitnicama i prekidima i spremni smo za put. Ivanić i Rodić nisu sremni za 90 minuta i nećemo tu rizikovati. Trenirali su zadnjih sedam dana sa ekipom, tako da su na zavidnom nivou, ali nisu spremin za jakih 90 minuta.

Objasnio je Stanković kakav je pristup imao upravo pred ovakve mečeve.

- To zavisi od igrača do igrača i pre svega njihovog poštovanja prema klubu i dresu koji nose. Imao sam prilike da igram takve utakmice, koje nisu rezultatski potrebne klubu, ali je pristup bio maksimalan. Daću jedan primer. Utakmica Dinamo Kijev – Lacio pred 90 hiljada ljudi u Kijevu, njima treba za prolaz, nama nije trebalo ništa, ali smo u “šarenom” timu pobedili 1:0. Napred su igrali Ševčenko i Rebrov toga se dobro sećam. Bitno je koliko poštuješ klub i dres koji nosiš, tako da nema razlike da li je finale Lige šampiona ili prijateljska, moraš da daš maksimum, zbog sebe, saigrača, kluba, navijača, kada obučeš Zvezdin dres ne pitaš za važnost meča.

Šef stručnog štaba osvrnuo se i na žreb u šesnaestini finala Lige Evrope koji će biti održan 14. decembra.

- Nema nekih želja, ne zato što se ne plašim, već nismo o tome još razmišljali. Želimo da odigramo protiv Libereca, pa ćemo onda videti koga ćemo izvući. Sigurno je da bi želeo što lakšeg protivnika gde možemo da se takmičimo i da pokažemo ono što smo uradili u grupi. Sigurno je da tu ima ogromnih "bombi" koje su u vrhu evropskog klupskog fudbala, tako da ako možemo to da izbegnemo što da ne. Ako može kasnije Mančester junajted bilo bi super, sada bih voleo nešto pristupačnije. Ne bih da zvučim pogrešno, okej može Junejted, ali ne zato što ih se ne plašim i da kažem da to možemo da prođemo. Ja sam realista u životu, to bi svakako bila fantastična utakamica i iskustvo za nas, ali ajde kasnije – podvukao je Stanković.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: