Đan Pjero Gasperini
AP/Luca Bruno
Đan Pjero Gasperini

AP/Luca Bruno

Đan Pjero Gasperini, Foto: AP/Luca Bruno

Strateg Atalante, Đanpjero Gasperini priznao je da boli poraz od PSŽ-a, kojeg je njegova ekipa doživela u meču četvrtfinala Lige šampiona. Atalanta je bila na korak od istorijskog uspeha, ali je pala u nadoknadi vremena.

"Najviše žalim što smo se bili tako blizu i što smo pomislili da možemo da uspemo", rekao je trener kluba iz Bergama. "Ipak ostaje zadovoljstvo što iza sebe imamo odličnu Ligu šampiona, što se konstantno poboljšavamo protiv najboljih u Evropi. Mogu samo da zahvalim momcima na svemu što su učinili ove sezone", dodao je.

Istakao je Gasperini da su Parižanima pomogli vrhunski fudbaleri, među kojima je izdvojio Nejmara i Mbapea.

Atalanta-PSŽ

EPA/EFE/DavidRamos

Atalanta-PSŽ, Foto: EPA/EFE/DavidRamos

"Mogli smo da primimo gol i pre, što bi sa jedne strane bilo bolje", priznao je Gasperini.

"Liga šampiona je posebno takmičenje. Pročitao sam pre nekog vremena da je Žoze Murinjo rekao da se radi o takmičenju detalja. Upravo oni čine razliku u utakmicama, koje se mogu naginjati na jednu, ili drugu stranu", dodao je trener Atalante.

"Moguće je da ovog puta nismo napadali kao i obično, ali je to zato što smo Iličića morali da zamenimo sa vezistima, koji imaju potpuno drugačije karakteristike. Josip može da šutira iz daljine, ili da dođe u kazneni prostor", objasnio je trener kluba iz Bergama, koji će igrati u Ligi šampiona i sledeće sezone, jer je opet završio na trećem mestu u domaćem prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi