Igrači Arsenala
AP Matt Dunham
Luka Jović

AP/Francisco Seco

Luka Jović, Foto: AP/Francisco Seco

Prvi pik, kako se već nedeljama spekuliše za dolazak u Arsenal je srpski napadač iz Real Madrida Luka Jović. U Arsenalu smatraju da će ih Jović i Sebaljos koštati zajedno 70 miliona funti. Kako tvrde španski mediji Madriđani ozbiljno razmatraju opciju da na leto pošalju Jovića na pozajmicu, kako bi se vratio u staru formu i igrao više. Videćemo da li će uspeti da se dogovore sa Arsenalom, koji bi radije "kupio" Srbina.

Pored Jovića i Sebaljosa, "tobdžije" hoće Vilfreda Zahu iz Kristal Palasa i još dvojicu ne toliko afirmisanih, ali talentovanih igrača Dajota Upamekana iz Lajpciga i Bakari Sumaru iz Lila.

Iz sadašnjeg sastava sigurni su samo golman Bernd Leno, Ektor Beljerin, Kiran Tirni, mladi Vilijam Saliba (na pozajmici iz Sent Etjena), Lukas Toreira i Nikolas Pepe.

Na prodaju su Pjer-Emerik Obamejang, Aleksandar Lakazet, Mesut Ozil, Henrik Mihtarjan, koji je na pozajmici u Romi, Škodran Mustafi i Granit Džaka. Londonski klub planira da novac od njihovih odlazaka uloži u pomenute želje i tako podmladi tim.