ISTINE I LAŽI Tragom vesti o "Balkanskom pravilu" koje je "uvela" UEFA - ovo je prava i jedina istina i mnogima se neće svideti

Svašta se pisalo.

Takuma Asano. večiti derbi, Marko Gobeljić, Derbi
Takuma Asano. večiti derbi, Marko Gobeljić, Derbi, Foto: Alo/Marko Metlaš

Deo srpskih medija je danas objavio u najmanju ruku besmislenu vest o nekakvom UEFA pravilu koje se ukida, a koje je navodno uvedeno 2007. godine, zbog nereda na meču Zrinjski - Partizan. Navodno, tvrde pojedini mediji, UEFA je zbog toga uvela "nepisano" pravilo da se ekipe iz Srbije ne ukrštaju sa ekipama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Još se dodaje da UEFA uvek zaobilazi u predgrupama pred žreb da spoji klubove iz Srbije sa klubovima iz Bosne i Hrvatske. To je toliko netačno, da je glupo trošiti reči na to, ali ovaj tekst se piše baš da bi se razbile zablude koje bi mogle da se pojave kod čitalaca. 

Prvi i najprostiji dokaz - godinama unazad naši klubovi u trećem i četvrtom kolu nisu nosioci, a Dinamo iz Zagreba jeste, i nikad, apsolutno nikad, UEFA nije razdvajala naše klubove od Modrih, već je samo slučajnom voljom žreba dolazilo do toga da naši klubovi ne gostuju u Zagrebu. Uostalom, svakog leta svi mediji nadugačko i naširoko pišu o potencijalnim duelima dva najveća kluba iz Srbije i Hrvatske - Crvene zvezde i Dinama i najavljuju to kao "poslasticu". 

Tako da nije UEFA niti uvodila, niti menjala neka pravila. Jedini pravilo koje je uvela UEFA, a tiče se Balkana, je da klubovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine ne mogu da igraju protiv rivala iz takozvane države Kosovo. Sve ostalo je puka neistina, a slobodno možemo reći i laž.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi