Fudbalska reprezentacija Srbije
Alo/Marko Metlaš
Fudbalska reprezentacija Srbije

Alo/Marko Metlaš

Fudbalska reprezentacija Srbije, Foto: Alo/Marko Metlaš

Start kvalifikacija za Mondijal planiran za mart već pravo ogromnu glavobolju u mnogim reprezentacijama, a "žrtva" bi mogla da bude i Portugal, rival Srbije. Prema novom pravilu u Velikoj Britaniji, uvedenom zbog koronavirusa, klubovi Premijer lige mogu da spreče fudbalere iz Portugala i Južne Amerike da igraju za državne timove tokom martovske međunarodne pauze. Vest izaziva posebnu pažnju jer je Portugal rival Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Da li će Srbija igrati na Mondijalu?

 

Meč između Srbije i Portugala na programu je 27. marta u Beogradu, a po svemu sudeći, "selesao" će na megdan "orlovima" bez Bruna Fernandeša i Bernarda Silve. Jasno je da bi bez njih dvojice vezni red Portugala bio najmanje za 50 odsto slabiji, što bi "orlovi" morali da iskoriste. 

Po novim pravilima, svako ko se vrati iz jedne od zemalja sa „crvene liste“ koju je sačinila vlade Velike Britanije – uključujući Portugal, čitavu Južnu Ameriku i delove južne Afrike – mora u karantin na 10 dana. Teško da bi mančesterski giganti pustili glavne igrače da igraju za repezentaciuju, a onda propuste presudne mečeve u Premijer ligi, Ligi šampiona i Ligi Evrope. 

PROČITAJTE JOŠ: