BEŽALI KO ZEČEVI Tim mu gubio pa izvadio pištolj i krenuo da puca, igrači spašavali živu glavu!

Haos u BiH! Navijači pucao iz pištolja usred utakmice, fudbaleri se razbežali!

FK Turija!
FK Turija!, Foto: Facebook/FKTURIJA

Utakmica Druge lige TK između domaće Turije i Stjepan Polja je prekinuta, u 35. minuti pri vođstvu gostiju rezultatom 2:0.

Razlog za prekid utakmice je jedan gostujući navijač tokom utakmice koristio vatreno oružje. Kako su za Avaz potvrdili iz FK Turija, incident se dogodio pri vođstvu Stjepan Polja rezultatom 2:0.

"Nakon drugog gola Stjepan Polja, jedan gostujući navijač je izvadio vatreno oružje i počeo pucati, nakon čega, domaći tim od straha napušta teren i utakmica se prekida" – kažu iz Turije.

"Nakon dolaska policije, nađene su čahure, a osoba koja je pucala je pobjegla automobilom, ali je i fotografisan prilikom bježanja. Policija je napisala u izvještaju da je pucao gostujući navijač i fotografisane su čahure. Čekamo odluku Fudbalskog saveza TK" – dodali su iz tog kluba.

Predsjednik FK Turija, Avdo Mosorović, potvrdio je za Avaz da je današnja utakmica prekinuta zbog upotrebe oružja.

"Jednostavno momci su bili frustrirani i počeli su bežati s terena. Znate nije ugodna situacija nimalo kada se nešto tako desi. Pištolj je bio gasni, pronađena su tri zrna. Kao predsjednik kluba sam pokušao sve zaštititi, nisam dao da se napravi bilo kakva gužva na terenu, prema bilo kome. Nama ovde dolaze ljudi sa strane da prave probleme. Potpuno sam razočaran u sva ova dešavanja. Dugo godina sam bio fudbaler, ali ovako nešto nisam doživio" – kaže Mosorović.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi