Dobrivoje Tanasijević
Aleksandar Dimitrijević
Dobrivoje Tanasijević
Dobrivoje Tanasijević, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kompletna uprava iz Ljutice Bogdana 1 pod pritiskom „delija“ napustila je klub, dok su navijači apostrofirali Nebojšu Čovića kao spasioca. To je nateralo bivšeg funkcionera kluba sa „Marakane“ da strahuje za budućnost nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka.
- Iskreno sam zabrinut za dešavanja u Crvenoj zvezdi i mogu da kažem da je situacija veoma opasna. Klub je pao u ruke navijača, sva vlast je u njihovim rukama, a oni bi Nebojšu Čovića na čelo. Svaka čast za ono što je uradio u košarkaškom klubu, ali fudbal i košarka su kao nebo i zemlja. On ne zna kako funkcionišu FIFA i UEFA - rekao je Den Tana za „Alo!“.

Nebojša Čović
Nebojša Čović, Foto: D. Milenković

 

Mićović je plaćao navijače

- Navijači Zvezde zahtevaju da budu plaćeni, da im se plaća za ono što pevaju. Oni su od mene tražili da im dam novac, a da oni pevaju u moju korist. Kad sam odbio, uzeli su me na zub. Svojevremeno je bilo funkcionera koji su pristajali. Recimo, Dragi Mićović im je nosio novac u kovertama.



On je dodao da je svima postalo jasno kao dan da Čović šuruje sa „delijama“ onog trenutka kad se pojavio kao mirotvorac na severnoj tribini „Marakane“ za vreme prošlosezonskog večitog derbija.
- Jasno je postalo da on ima dil sa navijačima još kad se pojavio na tribini na derbiju. To su bile vrlo ružne scene i ne priliči jednom funkcioneru da bude tamo. Valjda policija treba time da se bavi.
Prema rečima Tanasijevića, navijačima su vrata kluba otvorili Goran Vesić i Vladan Lukić.
- Navijači su klub preuzeli još kod Lukića. Sve je to bila ideja Gorana Vesića, koji je hteo da im se dodvori. Oni su odlučili da im daju više mesta u upravi, pa su zato sada i došli u poziciju da kontrolišu klub - istakao je srpski biznismen.

Svaka čast Kokezi

- Nemam broj telefona Slaviše Kokeze da mu čestitam na svemu što je uradio za klub. On je dao svoj novac, za razliku od mnogih koji su samo uzimali od Zvezde. Kada muzete kravu, morate da je nahranite, a Zvezdu su svi muzli, a niko je nije hranio - kaže on.