Crvena zvezda - Apolon, prijateljska, Ivanić
FK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Apolon, prijateljska, Ivanić

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Apolon, prijateljska, Ivanić, Foto: FK Crvena zvezda

Još jedna odlična provera za fudbalere Crvene zvezde na pripremama u Austriji protiv kiparskog Apolona završen je remijem 1:1. Sam početak utakmice obeležilo je opipavanje snage. Zvezda je u uvodnim minutima imala veći posed, ali ostali smo bez ozbiljnijih šansi na obe strane.

Prva šansa viđena je u 15. minutu kada je Papulis pripretio udarcem sa distance, ali lopta je otišla pored gola. Sredinom prvog poluvremena, zbog velike vrućine, sudija je odredio pauzu igračima za osveženje. U nastavku je Zvezda dominirala terenom, dok je Apolon šansu tražio iz prekida.

 

Vladan Milojević

Alo/V.Marković

Naredno uzbuđenje beležimo u 27. minutu kada je Boaćiju malo nedostajalo da uzme loptu golmanu Apolona, ali posle kraćeg remplovanja Mal je uspeo da izbaci loptu i sačuva mrežu.

Oštra igra Apolona onemogućavala je napade crveno-belog tima i prekidala ritam. Najbolja šansa za crveno-bele viđena je u 40. minutu. Nakon centaršuta Stojkovića, Ben je sa 11 metara zahvatio loptu glavom, ali je udarac nažalost otišao pored gola.

Dominantniji su bili crveno-beli u prvom poluvremenu, ali Kiprani tvrdom igrom nisu dozvolili našim igračima da dođu u priliku da postignu gol.

U drugom poluvremenu u igru je ušao Jirka umesto Stojkovića. Gobeljić se premestio na mesto štopera, a Jirka na poziciji desnog beka.

Iako je i u durgom poluvremenu naša ekipa nastavila sa inicijativom, u 57. minutu povela je ekipa Apolona. Zelaja je zakačio loptu nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Agirea i doveo Apolon u vođstvo. Brzo potom zapretila je Zvezda preko Boaćija, ali dobro je intervenisao golman Mal.

Iako je navikao na ofanzivnije pozicije, Jirka se odlično snašao na poziciji desnog beka. U 68. minutu odlično je ispratio akciju Kiprana i pravovremenom reakcijom sprečio ozbiljniju opasnost po gol Popovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Rasplamsala se igra u nastavku, bilo je oštrih startova, ali bez ozbiljnijih pretnji po golmane. Prvi put na pripremama u igri smo videli i kreativnog vezistu Ebisilija. Ponovo je trener Milojević kombinovao sastav, kako bi isproba nove zamisli, čemu pripremne utakmice i služe.

Imala je Crvena zvezda više od igre svih 90 minuta i to je naplatila u poslednjim sekundama. Nakon fantastičnog centaršuta Ebisilija u gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao glavom Milunović.

otac Marka Marina

Alo

otac Marka Marina, Foto: Alo

Meč u Austriji posmatrao je i otac Zvezdinog novog kapitena Marka Marina.

Nova provera očekuje crveno-bele fudbalere 29. juna u Salcburgu protiv ruskog Zenita.

Marko Marin

FK Crvena zvezda

Marko Marin, Foto: FK Crvena zvezda

Stadion: U Vindišgarstenu

Gledalaca: 200

Strelci: Zelaja u 57' (Apolon) i Milunović u 90' (Crvena zvezda).

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Stojković, Milunović, Rodić, Čašić, Ben, Ivanić, Jevtović, Boaći, Marin.

Rezerve: Vasiljević, Jovičić, Vulić, Ebisilio, Simić, Gavrić, Konatar, Jirka, Vukanović, Stanojev, Krstović.

Apolon: Mal, Pedro, Juste, Odraogo, Vasiliu, Saketi, Marković, Pitas, Fakundo, Papoulis, Zelaja.