Terzić otvoreno o škakljivim temama: "Poštujem mišljenje navijača... Tenk simbol borbenog duha, a ne Vukovara"

Alo.rs/ I.Dž. | sport 2019-11-24 18:56:12 2019-11-24 18:56:12

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde izneo je stav po pitanju brojnih tema vezanih za šampiona Srbije.

Tanjug/Milos Simanovic

Terzić je u opširnom intervjuu zavečernji list govorio o sitaciji u klubu, odnosu sa navijačima i brojnim drugim temama među kojima je bila i organizacija regionalna liga.

"Od rata su prošle 24 godine i ta liga nije zaživela i mislim da nikad i neće. I dalje postoji antagonizam, neprijateljstvo. Nismo spremni ni mi, ni vi. Na stranu što su navijačke grupe i tu i tamo protiv, čak ni to nije ključno. Svi bismo imali korist, pre svega finansijsku, bili bismo stabilniji. Nije isto da li je na Maksimiru Slaven Belupo ili Zvezda, kao što nije isto dolazi li u Beograd Hajduk ili Radnik iz Surdulice. Neće to zaživeti", istakao je Terzić.

Pročitajte još:

Generalni direktor Crvene zvezde je napravo paralelu sa košarkom.

"U košarci to može da prođe jer kroz nju se ne provlači pitanje nacionalnog identiteta kao kroz fudbal. Kad sam saznao koliko je koštala organizacija one dve utakmice reprezentacija Srbije i Hrvatske u Beogradu i Zagrebu 2013, rekao sam da je to neisplativo. Uopšte ne razmišljam o obnovi te lige", rekao je on.

Čelnik crveno-belih je istakao i da bi "uz konsultacije" doveo igrača Dinama u Zvezdu.

"Nisam pristalica zatvaranja u nacionalne okvire. Globalizacija je izbrisala granice, a profit postavlja pravila. Mi bismo da Zvezda igra u Ligi šampiona, ali da igra 11 Srba. Voleo bih da je tako, ali to je iluzija. Nama su najskuplji srpski igrači. Sve što vredi ode iz zemlje, a stranci su nam veoma pomogli da se stabilizujemo, od onih prvih koji su stigli 2015, počevši sa Ibanjezom. Što se tiče igrača iz regiona, mi smo, uvažavajući emocije naših navijača, prepustili Zdravku Mamiću i Dinamu iz Zagreba kao najvećem konkurentu u regiji nepresušan izvor igrača. Poštujem mišljenje severne tribine iako se često ne slažemo", rekao je Terzić i obrazložio:

Stajali minut na terenu, u znak bojkota odbili da igraju fudbal (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 24.11.2019. 15:32 Fudbaleri Ajaksa napravili su potez koji je imao izuzetan odjek u fuidbalskom svetu. U znak borbe protiv rasizma odlučili sui da prvih 60 sekundi utakmice protiv Heraklesa ne igraju.

"Uvažavam jer znam da ga neće menjati. Oni se ne mešaju u operativno poslovanje kluba, poštena su grupa i zato imaju snagu. Ne postoje jedan ili dva lidera s kojima možeš da razgovaraš, imaju 40 vođa! Dok ne postignu konsenzus, ne odlazi se sa sastanka. I jednom kad zauzmu stav, više ga ne menjaju. Ne pokušavam da ih menjam jer je to nemoguće".

Takođe, Terzić je govorio i o tenku koji je izazvao veiku pažnju medija.

"Tenk je simbol borbenog duha kluba, a ne rata, kako su pokušali da predstave neki opozicioni mediji i lideri, spominjući Vukovar, Oluju. Budalaštine! Tenk je i na stadionu CSKA. To je samo maketa".

Bonus video: Bogosavac: Čukarički uvek ima najviše ambicije, Evropa cilj i ove godine

 

 

Expand player
Pogledajte više