Dragiša Binić
Dejan Briza
Siniša Mihajlović i Dejan Savićević

ALO!/Vladimir Marković

Siniša Mihajlović i Dejan Savićević, Foto: ALO!/Vladimir Marković

* Njih dvojica su bili saigrači u Crvenoj zvezdi i zajedno su osvoji Kup evropskih šampiona

* Putevi su im se razišli, Binić je otišao u Češku a Siniša u Italiju

* Veliki su prijatelji i dan danas

„Marakanu“ je u sredu uveče okovala jeza, kao retko kada pre toga. Preko 20.000 navijača Crvene zvezde je iz srca poslalo izuzetno emotivnu poruku podrške legendarnom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću, koji u Bolonji vodi borbu protiv opake bolesti.

Čim je na severu raširen transparent - „Rodio si se znajući samo za život. Živeo si znajući samo za pobede. Pobedi, Siniša“, publika je dugim aplauzom pokazala koliko je teško primila vest o zdravstvenom stanju jednog od najomiljenijih fudbalera Zvezde. I niko nije ostao ravnodušan kada je ceo stadion zagrmeo „Pobedi, Siniša“. Bili smo uvereni da se taj huk mogao čuti do Bolonje, gde Mihajlović pod nadzorom vrhunskih lekara kreće u bitku života. I zaista, poruka „delija“ je došla direktno do Mihinog srca, zahvaljujući svom fudbalskom saborcu, velikom prijatelju, cimeru" - Dragiši Biniću.

Crvena zvezda - Suduva transparent za Sinišu Mihajlovića

ALO!/Marko Metlaš

Crvena zvezda - Suduva transparent za Sinišu Mihajlovića, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Iz bolnice vodi Bolonju

I sada, kada je u bolnici, na početku lečenja, Siniša Mihajlović ne odustaje od fudbala, od svoje Bolonje, koja do kraja veruje u njegovu pobedu u borbi sa leukemijom.

"Lepa vest za sve koji se mole za Sinišino zdravlje... Između terapija, čovek vodi ekipu Bolonje kao da se ništa posebno ne dešava! Po njegovim instrukcijama rade njegovi pomoćnici, vratiće se on brzo fudbalu, ubeđen sam u to".

"Odmah, još dok se igrala utakmica između Crvene zvezde i Suduve, Mihi sam poslao video-snimak u kojem su mu „delije“ s toliko ljubavi i emocija pružile podršku. Takvo poštovanje navijača prema nekom bivšem igraču nisam doživeo nikad na „Marakani“. Verujte mi, Mihi to mnogo znači u ovom trenutku. Pa, kome ne bi bilo drago da vidi koliko je voljen, naročito u svojoj zemlji. Neraskidiva je ta ljubav između njega i Crvene zvezde" - kaže za „Alo!“ Dragiša Binić.

Naš sagovornik sve uverava da Siniša Mihajlović nakon početnog šoka zrači optimizmom.

"Odlučan je da dobije tu životnu bitku. Smisao za humor ga ne napušta, iako ozbiljno, odgovorno i disciplinovano prilazi čitavoj situaciji. Sreća u nesreći je što se zaista nalazi u sigurnim rukama. Bolnica u Bolonji je najbolja moguća zdravstvena ustanova za tu vrstu bolesti. Tamo rade iskusni lekari koji u velikom procentu leče pacijente od leukemije. Još se utvrđuje o kojem tipu leukemije je reč, ali ne sumnjam da će se Siniša vratiti normalnom životu, svom poslu u fudbalu koji toliko voli i kome je ceo posvećen. Što se mene tiče, za svog prijatelja bih i bubreg dao ako zatreba. On je to zaslužio, kao čovek, kao prijatelj" - govori Dragiša Biniš, koji je u znak podrške odštampao Majicu s porukom podrške Siniši Mihajloviću.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde opuštaju mišiće u ledenoj vodi!