MOGAO JE DA IZABERE DRUGAČIJI PUT! Svi ga pamte kao Džejms Bonda, a da li ste znali da je Šon Koneri umalo postao fudbaler ovog slavnog kluba?

Nije bio talentovan samo za glumu.

Šon Koneri
Šon Koneri, Foto: EPA/Peter Foley

Čuveni škotski glumac preminuo je ove subote u 91. godini. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u vidu uloga koje će se prepričavati dok je i čovečanstva. Čovek koji je čak sedam puta glumio čuvenog tajnog agenta 007, ipak, mogao je da se nikada ne pojavi na filmskom platnu.

Naime, čuveni ser Met Bazbi, tadašnji trener pozvao je 1953. godine Konerija da zaigra za Mančester junajted dok je ovaj branio boje drugog klubova, ali do saradnje nije došlo. Na stolu je imao ponudu od 25 funti nedeljno!

- Shvatio sam da fudbaleri već sa 30 više nisu u najboljoj formi, da više ne mogu da budu dobri. Ja sam tada imao 23 godine i odbio sam ponudu da pređem kod njih - dodao je Koneri.

Nakon mnogo godina Koneri je istakao da mu je žao što je odbio tu ponudu.

- Žao mi je što nisam prihvatio, jer sam stvarno voleo fudbal. Odlučio sam da postanem glumac i to je bio jedan od najpametnijih poteza koje sam napravio u životu - rekao je nedavno Šon Koneri.

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti