Marakana
EPA/Koča Sulejmanović
Marakana

EPA/Koča Sulejmanović

Marakana, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Pre 56 godina, 1. septembra 1963, zvezdaši su pohitali ka Marakani. Čekali se u redu kako bi po prvi put ušli na novoizgrađeni stadion Crvene zvezde, kako bi bodrili svoje ljubimce u potpuno novom ambijentu, na stadionu u koji su sami, tokom izgradnje, utkali ljubav prema klubu.

Nejmar neće promeniti sredinu ovog leta!

AUTOR: B92/ M. Dr. DATUM I VREME: 01.09.2019. 16:20 Nejmar ima važeći ugovor sa Pari Sen Žermenom do 2022. godine. Nejmar, Foto: EPA,AP Fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar pristao je da ostane u tom klubu, nakon što su propali pregovori o povratku u Barselonu, preneo je Skajsport.

Prva na programu bila je predigra, utakmica pionira Crvene zvezde, na kojoj aplauze za prvi gol na novom stadionu nisu štedeli zvezdaši, nakon što je Trifun Mihajlović zatresao mrežu. Usledilo je ono što su svi navijači dugo čekali. Postali su deo istorije kada su prvi timovi Crvene zvezde i Rijeke izašli na teren. Bila je to prva utakmica na novom stadionu, koju je dodatno ulepšala činjenica da su crveno-beli trijumfovali 2:1. Strelac prvog gola za seniorski tim Crvene zvezde bio je Dušan Maravić.

Pogledajte NAJBOLJU intervenciju jednog defanzivca IKADA! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 01.09.2019. 12:16 Sjajan potez beka Rostova, Jevgenija Černov. Jevgenij Černov, Foto: Printscreen Youtube / Zona Final Na utakmici ruskog fudbalskog prvenstva Lokomotive iz Moskve i Rostova viđena je jedna od najspektakularnijih odbrana, ali ne golmana već odbrambenog igrača. Fudbaler Rostova Jevgenij Černov dva puta je spasao svoj tim.

Zbog grandioznosti, veličine i kapaciteta, kojim nije mnogo stadiona moglo da se pohvali, novoizgrađeni stadion je, po uzoru na brazilski u Rio de Žaneiru, sa ponosom poneo ime Marakana.

Zvezda odredila cene karata za Ligu šampiona, SEZONCIMA ogroman popust - 50%!

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 12:07 - 01.09.2019. 13:19 Tri meča koja će mnogo značiti Beogradu. gužva ispred stadiona "Rajko Mitić", Foto: FK Crvena zvezda Crvena zvezda je odredila cene paketa ulaznica za grupnu fazu Lige šampiona u kojoj će naš klub odmeriti snage sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom.

Rekordna poseta na Marakani zabeležena je 23. aprila 1975. godine na meču protiv Ferencvaroša. Zvanično, utakmici je prisustvovalo 110.000 gledalaca. I danas se priča da je ogroman broj navijača ostao ispred kapija Marakane i bodrio naš tim.

Radamel Falkao ima novu destinaciju, u ovom klubu ga ne biste NIKAD OČEKIVALI

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 01.09.2019. 11:53 Veliki napadač u svoje vreme. Radamel Falkao, Foto: EPA/Raul Spinasse Kolumbijski fudbaler i napadač Monaka Radamel Falkao mogao bi da nastavi karijeru u turskom Galatasaraju. Kako prenose mediji iz Turske, iskusni napadač spreman je da se priključi klubu iz Istanbula, koji je otkrio da je u pregovorima sa Monakom.

Od 2014. godine popularna Markana nosi ime legende kluba, prve Zvezdine zvezde, Rajka Mitića.Prvotimci Crvene zvezda predvođeni Vladanom Milojevićem i ove godine Marakani su spremili najlepši rođendanski poklon. Zahvaljujući odličnim partijama i prolasku kvalifikacionih utakmica, naš stadion biće domaćin grupne faze Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Na travnatoj podlozi Marakane boriće se neki od najboljih timova Evrope, a sa tribina će se iznova slati najlepša slika u svet. Slika do poslednjeg mesta popunjene Marakane.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!