Darko Ramovš
M. Metlaš
Darko Ramovš

M. Metlaš

Darko Ramovš, Foto: M. Metlaš

Krizni štab je digao rampu, superligaši će 4. maja na treninge, tri ili četiri sedmice kasnije i u borbu za bodove, bez plej-ofa i plej-auta, igraće se i Kup...

Informacije o povratku fudbala u Srbiji smenjuju se kao na traci u iščekivanju zvanične odluke, a stigle su i do Zajednice Superlige Srbije, čiji generalni sekretar Darko Ramovš priča za „Alo!“.

- Dozvola da se od 4. maja krene sa grupnim treninzima prvi je korak koji ćemo ispoštovati, a UEFA će, na osnovu određenih pokazatelja, u hodu donositi i naredne odluke. Na nama je da ih sprovodimo u delo - kaže Ramovš.

Koliko je realno da Superliga krene 23. maja? Plej-ofa neće biti?

- Taj datum ili sedam dana kasnije poslednje su varijante koje možemo da iscrpimo. UEFA zahteva da se lige završe i zbog toga je dozvolila savezima da izmene format takmičenja. Da bismo odigrali svih 37 kola i Kup Srbije trebalo bi nam dva meseca!

To nije jedini problem?

- Ma kakvi! U čitavu priču treba uključiti i početak evrokupova, bez obzira što će se i ti datumi menjati, pa prelazni rok i start sezone 2020/21. Razvijene zemlje mogu da krenu u septembru i bez pauze tokom zime sve završe do 20. maja 2021. Mi nemamo tu mogućnost zbog vremenskih uslova - zaključuje Ramovš.