Partizan igrači sa 100 i više nastupa
FK Partizan
Partizan igrači sa 100 i više nastupa

FK Partizan

Partizan igrači sa 100 i više nastupa, Foto: FK Partizan

U trofejnoj sali stadiona Fudbalskog kluba Partizan uručena su priznanja igračima iz ovosezonskog sastava, koji su odigrali sto i više utakmica u crno-belom dresu.

Takođe, priznanje je dobio i šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević, koji je u dva mandata na klupi Partizana vodio više od sto utakmica.

Osim Aleksandra Stanojevića u "Klubu 100" od bivših trenera, koji su vodili Partizan od raspada bivše Jugoslavije do danas, su još samo Ljubiša Tumbaković, Vladimir Vermezović i Miroslav Đukić.

Među laureatima "Kluba 100" su igrači Lazar Marković, Aleksandar Šćekić, Ivan Obradović, Slobodan Urošević, Aleksandar Miljković, kao i Sejduba Suma, koji je treći stranac u istoriji kluba sa odigranih sto i više utakmica, uz Lamina Dijaru sa 151 i Almamija Moreiru sa 132 utakmice.

Prisutnima se obratio predsednik Milorad Vučelić:

- Po želji našeg šefa stručnog štaba, koji poštuje svetost igre i ne želi da utakmicu remeti bilo kakvim svečarskim prigodama, odlučili smo se da na ovaj način odamo neku vrstu priznanja. U skoro osam decenija dugoj istoriji Partizana nema mnogo igrača i trenera koji su zabeležili ovaj broj nastupa, ja vam čestitam od srca, a znam da znate kakva je to čast. Želim vam da imate još mnogo utakmica i da zabeležite nove jubeleje.

Svi igrači i trener su dobili potpisane dresove sa brojem 100, a Stanojeviću je uručena i plaketa - retro dres iz 1966. godine sa brojem 7, koji je nosio kao igrač.

PROČITAJTE JOŠ: