SUMA SUMARUM - KRAJ Najskuplji promašaj Partizana napustio Humsku, evo gde je otišao

Telegraf/Alo/N.S. | sport 2018-09-12 18:19:33 2018-09-12 18:19:33

Crno-beli i fudbaler se dogovorili o “zamrzavanju” zaostalih dugovanja, a Makabi iz Haife preuzeo kompletnu platu veziste do narednog leta

Alo!/Vladimir Marković

Sejduba Suma više nije fudbaler Partizana, pošto je danas i zvanično sklopio dogovor sa crno-belima, a zatim je prosleđen na pozajmicu u Makabi iz Haife.

Pročitajte još:

Vezista iz Gvineje će u Izraelu provesti narednih godinu dana, a u ugovor je uvrštena i klauzula o otkupu ugovora fudbalera na kraju sezone. Ukoliko, naravno, novi “poslodavac”, igrač i klub iz Humske budu zadovoljni.



To je očekivan epilog, s obzirom na činjenicu da trener Zoran Mirković od prvog dana dolaska u klub nije računao na Sumu, te da je posle toga vezisti do 31. avgusta propao transfer u danski Esbjerg, koji je takođe bio zainteresovan da ga angažuje. Ali, nije mogao da isprati zaradu fudbalera na mesečnom, tačnije godišnjem nivou.

 

Makabi je, pak, bio mogućnosti da u potpunosti preuzme platu igrača, a i za nijansu je bio uporniji od Hapoela Ber Ševe, koji je isprva takođe “licitirao” za Sumu.

Tako je klub iz Haife i dobio igrača, iako se u međuvremenu, dok su trajali pregovori, dešavalo sve i svašta. Jer, izraelsko tržište je poznato po “ubacivanju” menadžera u transfere, pa se tako i Suma našao na meti raznoraznih "agenata", koji su bez potpisane autorizacije pokušavali da, prvo "završe", zatim u nemoći i da pokvare posao.

Podsetimo, Suma je u prvoj sezoni u Humskoj odigrao samo 31 meč i to mahom u prvom delu sezone, kada je dosta kuburio i sa povredama. Postigao je tada samo pet golova, uz dve asistencije. Otuda se našao na transfer listi, ali je početkom priprema za novu sezonu delovao dosta bolje i motivisanije, pa je rastanak odlagan. Ipak, ubrzo se vratio na stari kolosek... U tekućoj sezoni je upisao ukupno devet mečeva za crno-bele, uz jedan gol i asistenciju.

Skoro dve godine su u Partizanu pokušavali da angažuju Sejdubu Sumu i to im je pošlo za rukom prošlog leta, ali su za transfer iz Slovana papreno platili. Obeštećenje od 1.650.000 evra, plus provizija agentima 250.000 evra, plus platu igrača od 550.000 na godišnjem nivou.

Expand player
Pogledajte više