Šuker: Uefa nas neće izbaciti

Beta | sport 2016-06-18 18:22:32 2016-06-18 18:22:32

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker bio je vidno razočaran nakon divljanja navijača na utakmici protiv Češke u Sent Etjenu, ali je poručio da reprezentacija neće biti izbačena sa Evropskog prvenstva.

Profimedia

"Nije ovo prvi put, već deset godina događaju nam se ovakve stvari. Istorija je nažalost takva, setite se Milana, Poljuda i svastike. Na našim greškama očito niko ne uči. Ni država, ni politika, ni institucije ne žele da reše ovaj problem", rekao je Šuker, prenosi agencija Hina.

Fudbaleri Hrvatske i Češke odigrali su juče nerešeno 2:2 u utakmici drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Meč je bio prekinut na oko pet minuta u samoj završnici zbog bakljade i ubacivanja pirotehničkih sredstava hrvatskih navijača na teren.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je najavila da će pokrenuti disciplinski postupak.

Predsednik HNS-a je poručio huliganima da neće pobediti.

"Neće nas izbaciti, ponovno će nas kazniti. Mi ćemo platiti, ali ćemo i dalje pozivati ljude da dođu na naše utakmice", kazao je Šuker i osvrnuo se i na odnos politike prema reprezentaciji.

"Pa ko je iz Vlade bio na nekoj od utakmica? Imamo po deset mesta za predstavnike Vlade na stadionu, a niko ne dođe. Pogledajte ko je iz Nemačke na utakmici i kakav odnos imaju prema svojoj reprezentaciji. Ovo je sramota", rekao je Šuker.

 

Expand player
Pogledajte više