Sudijski ekspert otvoreno rekao sve o spornim situacijama na mečevima Zvezde i Partizana u ovom kolu

Alo.rs/I. S. | sport 2020-11-22 21:38:57 2020-11-22 21:38:57

Podiglo se mnogo prašine.

Marko Metlaš

Nekadašnji sudija Zdravko Jokić je, gostujući na TV Arena sport, komentarisao sporne detalje sa utakmica 15. kola Superlige Srbije. Jokić se prvo osvrnuo na duel Partizan - Proleter (1:0) i situaciju kad je štoper Partizana Svetozar Marković zakačen u kaznenom prostoru gostiju, ali tada penal nije dosuđen.

Ko je povlašćeniji kod sudija?

 

- Bilo je kontakta, ali igrač staje na tu nogu, skače, odražava se tom nogom i posle kad je skočio on je pao. Da je bio intenzitet jači... On se čak lepo odrazio, nije bio van balansa. Imamo primer i kada je Zvezda igrala, Spiridonović je bio povučen za rame, pa je napravio dva koraka i pao. Ovde je igrač ostao na nogama čvrsto, oslonio se na nogu koja je bila udarena i skočio - rekao je Jokić koji smatra da sudija Živković nije pogrešio.

Posle analize meča Partizan - Proleter, Jokić je prešao na detalje iz Novog Sada, sa derbija 15. kola Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde (0:2). Prvo, duel Eraković - Bjeković, na ivici Zvezdinog kaznenog prostora u prvom poluvremenu, kad je Zvezdin štoper zbog prekršaja kažnjen žutim kartonom.

- Bio je prekršaj van kaznenog prostora. Žuti karton je dovoljna kazna. Kontakt je bio slabiji nego što se to činilo u prvom trenutku.

Vojvodina je u 71. minutu tražila jedanaesterac posle kontakta Erakovića i Čovića u kaznenom prostoru Vojvodine.

- Kompleksna situacija, ali obratite pažnju na noge plavog igrača (Erakovića). Napadač Vojvodine gleda levo i zamahuje nogom ka lopti koja je upućena. U momentu kontakta, plavi igrač ima obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio. Drugo bi bilo da je podigao nogu i sapleo igrača - istakao je Jokići rekao da nema dileme ni oko dosuđenog penala za Zvezdu, tri minuta kasnije.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više