sudija
AP
sudija

AP

sudija, Foto: AP

Nekadašnji fudbalski arbitar iz Kolumbije, Oskar Ruiz, koji trenutno radi kao instruktor sudija u FIFA našao se u centru gej afere, a optužen je od strane nekadašnjih kolega.

Njega su optužili Harold Perilja, Karlos Čavez i Žilijan Mehai tvrdeći da je on od njih tražio seksualne usluge u zamenu za napredovanje.

Perilja je za jedan radio u Kolumbiji rekao:

- Seksualno se iživljavao na meni od 2007. godine dok se nisam penzionisao. Rekao mi je da imam seks sa njim, ako želim da napredujem u svojoj sudijskoj karijeri. Nije prestajao da potražuje sa mnom fizićki kontakt. U početku mi je govorio i bolesne stvari.

Pročitajte još:

- Bilo je nekoliko epizoda u tom uznemiravanju. Najozbiljnije bilo je u jednoj predsezoni. Pokušao je da dodirne moje testise i zadnjicu, odbio sam i to mi je donelo veliki problem.

Perilja je takođe rekao i da su neke kolege preistale na ovakve zahteve Ruiza i da su oni kasnije napredovali.

I druge kolege su potvrdile ove skandalozne ispade nekadašnjeg sudije iz Kolumbije.

- Napustio sam kupatilo i on mi je dotaknuo penis i rekao: “Ovo večeras plaća taksu". Odgovorio sam: "Ne brini se" - istakao je sudija Karlos Čavez.

Inače, optuženi Oskar Ruiz je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih sudija na području Južne Amerike, a u svojoj karijeri sudije je na Mundijalima 2002, 2006. i 2010, kao i finale Kopa Libertadores 2011. godine, a član je i KONMEBOL sudijskog programa kao i FIFA sudijskog komiteta.

Ovaj arbitar je i ranije bio u centru pažnje zbog sličnih optužbi, kada je 2010. protiv njega pokrenut proces zbog navodnog uznemiravanja kolege Maurisija Sančeza, ali je on proglašen nevinim, jer nije bilo dovoljno dokaza.