Sudija sa tri Mundijala na skandalozan način unapređivao kolege!

Alo.rs/A.B. | sport 2019-03-14 16:57:42 2019-03-14 16:57:42

Neverovatno

AP

Nekadašnji fudbalski arbitar iz Kolumbije, Oskar Ruiz, koji trenutno radi kao instruktor sudija u FIFA našao se u centru gej afere, a optužen je od strane nekadašnjih kolega.

Njega su optužili Harold Perilja, Karlos Čavez i Žilijan Mehai tvrdeći da je on od njih tražio seksualne usluge u zamenu za napredovanje.

Perilja je za jedan radio u Kolumbiji rekao:

- Seksualno se iživljavao na meni od 2007. godine dok se nisam penzionisao. Rekao mi je da imam seks sa njim, ako želim da napredujem u svojoj sudijskoj karijeri. Nije prestajao da potražuje sa mnom fizićki kontakt. U početku mi je govorio i bolesne stvari.

Pročitajte još:

- Bilo je nekoliko epizoda u tom uznemiravanju. Najozbiljnije bilo je u jednoj predsezoni. Pokušao je da dodirne moje testise i zadnjicu, odbio sam i to mi je donelo veliki problem.

Perilja je takođe rekao i da su neke kolege preistale na ovakve zahteve Ruiza i da su oni kasnije napredovali.

I druge kolege su potvrdile ove skandalozne ispade nekadašnjeg sudije iz Kolumbije.

- Napustio sam kupatilo i on mi je dotaknuo penis i rekao: “Ovo večeras plaća taksu". Odgovorio sam: "Ne brini se" - istakao je sudija Karlos Čavez.

Inače, optuženi Oskar Ruiz je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih sudija na području Južne Amerike, a u svojoj karijeri sudije je na Mundijalima 2002, 2006. i 2010, kao i finale Kopa Libertadores 2011. godine, a član je i KONMEBOL sudijskog programa kao i FIFA sudijskog komiteta.

Ovaj arbitar je i ranije bio u centru pažnje zbog sličnih optužbi, kada je 2010. protiv njega pokrenut proces zbog navodnog uznemiravanja kolege Maurisija Sančeza, ali je on proglašen nevinim, jer nije bilo dovoljno dokaza.

Expand player
Pogledajte više