Milan, Liga šampiona
EPA
Milan, Liga šampiona

EPA

Milan, Liga šampiona, Foto: EPA

Možda je ipak neka sila želela da ekipa Milana eliminiše Crvenu zvezdu iz Lige Evrope? Istina, zvučni neverovatno, ali sudbina je čudna stvar, a samo mali "dodir" nje čini da se čuda dešavaju. Doduše, pitanje je koliko bi čudo bilo da ovakav Milan osvoji trofej u drugom po jačini evropskom takmičenju, ali baš na ovakav način svakako da nije očekivano.

Pitate se o čemu se radi? Svi se sećate čuvene sezone 2006/2007 kada je Milan zbog "Kalčopolija" umesto direktno, morao da sezonu započne iz kvalifikacija za Ligu šampiona, takođe, ostao je i bez bodova koji su ga kasnije koštali titule, ali to sada nije tema.

Milan, Liga šampiona

EPA

Milan, Liga šampiona, Foto: EPA

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da su se "rosoneri" te sezone susreli sa, između ostalih, Crvenom zvezdom, Lilom, Seltikom i Mančester junajtedom. Možda vam to na prvu ruku zvuči sasvim uobijačeno, ali razmislite malo bolje i prisetite se da su Italijani i ove takmičarske godine (2020/2021) već odmerili snage sa istim ekipama. 

Upravo 2006. igrali su u grupnoj fazi sa ekipom Lila, da bi u osmini finala naišli na Seltik koji su izbacili tek nakon produžetaka. Pre toga u plej-ofu kvalifikacija slavili su protiv Crvene zvezde (1:0, 2:1), da bi u polufinalu naišli na Mančester junajted.

Ove sezone ih je sudbina povezala baš sa tim rivalima, žreb za nokaut fazu Lige Evrope prvo ih je poslao na "Marakanu", a onda i na "Old Traford". Čuvena generacija Milana je 2007. godine igrala još protiv AEK-a, Anderlehta, Bajerna i onda u finalu - Liverpula.

Milan Pavkov

EPA

Milan Pavkov, Foto: EPA

Da stvar bude još interesantnija pobrinuo se njihov najveći rival, Inter, koji je 2007. osvojio titulu u Seriji A, a upravo su oni trenutno najbliži Skudetu ove 2021. Pobedom nad "rosonerima" pobegli su na četiri boda razlike. Kako bi stvar bila upotpunjena, Milanu ostaje još "samo" da osvoji Ligu Evrope. 

Sudbina ili nešto drugo? Videćemo na kraju sezone, a doduše procenite i sami.

PROČITAJTE JOŠ: