Rašford
AP Photo/Dave Thompson
Rašford

AP Photo/Dave Thompson

Rašford, Foto: AP Photo/Dave Thompson

Posrnuli Mančester Junajted je pobedom nad Čelzijem makar privremeno vratio nadu da može do povratka u Ligu šampiona, ali posle vesti da je Markus Rašford završio sezonu taj san deluje nedostižno za klub sa Old Traforda. Početne prognoze ukazivale su da bi Rašford mogao da se vrati na teren sredinom aprila i bude spreman za završnicu prvenstva, ali je za napadača Đavola ova sezona gotova.

Prvi strelac tima je van terena od 15. januara, kad se požalio na bol u leđima na susretu protiv Vulverhemptona. Najpre se pominjalo da bi mogao da propusti svega devet prvenstvenih utakmica, ali su rezultati dodatnih pregleda pokazali su da Rašforda čeka višemesečna pauza i da se fudbalu neće vraćati do kraja takmičarske godine.
- Snimci su pokazali da je povreda teža od onog čemu smo se nadali i šta smo očekivali. Pre odlaska na kontrolu osećao se dobro. Nismo znali da povreda zahteva toliko dug oporavak. Kad ozdravi vratiće se na teren jači nego što je bio. Važno je da ga ne požurujemo - saopštio je menadžer Ole Gunar Solskjer kom se opasno drma klupa.

Trener Crvenih đavola svestan je hendikepa, pošto je Rašford bio ubedljivo najbolji igrač tima pre povrede. Dao je 19 golova na 31 utakmici u svim takmičenjima, od toga 14 u Premijer ligi, a bez njegove pomoći put do Lige šampiona biće posut trnjem. Antoni Marsijal nije klasičan špic, već prinudno pomeren sa krilne na poziciju centarfora, Mejson Grinvud je suviše mlad, pa će Odion Igalo, angažovan u finišu januarskog prelaznog roka, morati da povuče možda i više nego što se pretpostavljalo, ali je pitanje da li ima kvalitet za to.