Stanojević iskreno govorio o Zvezdi!
alo.rs
Aleksandar Stanojević (Partizan)
Aleksandar Stanojević (Partizan), Foto: Alo/Marko Metlaš

- Znate šta, rival pobeđuje već četiri godine. Ne znam statistički koliko je to poraza u četiri godine. To je stvarno fascinantan podatak. Druga stvar, ako ste od starta u minusu, a ja kada sam došao bio sam u minusu šest bodova, onda je svaka utakmica ’na nož’ i tada ne možete da igrate dobro. Ni oni nisu igrali dobro u početku, ako se sećate, bili su pod stresom vezanim za Evropu i domaće prvenstvo u prvih pet ili šest utakmica. Kada su se odvojili, podigli su samopouzdanje i tada je lakše igrati. Mi moramo da se izborimo sa tom situacijom - rekao je Aleksandar Stanojević za B92.net.

On se osvrnuo na osvojene titule sa Partizanom i u kojim okolnistima su bile.

- To je ona priča – pokušaj što duže da ti se ne odvoji protivnik, da bi mu pravio pritisak greške. Dobili su samopouzdanje i sada je teško nositi se sa time. Ali nije mi prvi put, imam već koliko utakmica u Partizanu. I u prvom mandatu sam iz minusa osvojio titulu, a posle sam stalno bio u plusu i onda su oni jurili nas. Gubili smo i mi, igrali nerešeno, ali smo uvek bili na četiri, pet ili šest bodova. Tada smo mogli i da odigramo nerešeno, ali bilo je perioda kada smo došli na dva boda. Dva puta sam igrao utakmice sa Zvezdom kada smo bili na dva boda razlike, pa smo se posle tih derbija odlepili i direktno se izborili za titulu.

Osvrnuo se i na Evropu.

 - Naravno da mi je žao, svakako. Ali, taj Šarlroa je prethodne godine bio treći na tabeli, jedan bod od drugog. Kada smo mi igrali protiv njih bili su prvi na tabeli i u ritmu. Igrala se jedna utakmica, izgubili smo je u produžetku u poslednjim minutima. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Pričam realno, iskreno… Nije lako, igra se jedna utakmica, na strani, u Belgiji, protiv tada odličnog protivnika. Jednostavno, bio je takav trenutak. Mislim da smo odigrali dobro drugo poluvreme i produžetke, ali nismo prošli, rekao je Stanojević.

Posle bitke svi su generali, ali Stanojević ne bi menjao ništa od taktike za taj meč.

- Da li bih nešto menjao? Ništa. Suma je ušao u drugom poluvremenu, doneo nam je to što je trebalo. Da je igrao od početka, možda bismo izgubili 2:0. Ne znam šta bi bilo kad bi bilo. Stvarno mislim da smo odradili tu utakmicu kako treba, pored toga što je bilo neravnopravna situacija. Tako se namestilo. I Partizan je sa Đukićem prezimeo u Evropi, ali se nisu pravila čuda. Ne znam da li je neko spomenuo da je Đukić prezimeo? - upitao je Stanojević za kraj.

Pročitajte još: