Njegoš Petrović
printscreen
Njegoš Petrović

printscreen

Njegoš Petrović, Foto: printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde kao da su se na pripremnim mečevima u Beleku čuvali da svu svoju snagu i moć pokažu u generalnoj probi, pošto su kišnom i vetrovitom vremenu na stadionu hotela "Regnum" demolirali trećeplasirani tim slovačkog šampionata - Dunajsku Stredu rezultatom 4:0 (3:0).

Crveno-belima je na ruku išlo to što je popularni Dac otvoreno ušao u meč, ali i rani pogodak (3. minut) za koji je zaslužna afrička veza u napadu (Ben strelac, Boaći asistent). Jovančić je u 16. duplirao prednost nakon što je posle kornera bio najviši u skoku, dok je njegov najbliži saradnik u veznom redu Njegos Petrović projektilom sa 30-ak metara stavio pečat na Zvezdinih besprekornih 45. minuta.

Povratak Zvezdinog "pitbula"

Na teren se vratio Branko Jovičić koji je zaigrao posle tačno 198 dana

 Ni u nastavku se Slovaci nisu naigrali fudbala. Stankovićeva filozofija s visokim presingom i agresivnošću osujetila je napade žuto-plavih već 60-70 metara od Borjanovog gola, koji je bio zapažen samo u momentima kada je raspoređivao i bodrio saigrače.

Boaći je u 57. minutu na savršen centaršut Rodića postavio konačnih 4:0, a utakmicu je obeležio i povratak Branka Jovičića koji je odigrao 20-ak minuta posle šestomesečne pauze zbog povrede.

Crvena zvezda je počela u sastavu (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Garsija - Boaći.

U nastavku su igrali još: Pankov, Milunović, Konatar, Jovičić, Vulić, Ivanić, Garsija, Simić i Pavkov.

Podsetimo, Crvena zvezda je na pripremama u Turskoj savladala još i Arku (3:2) i Ludogorec (1:0), dok su mečevi s Vardarom (0:0 i Celjem (1:1) završeni bez pobednika.