Dejan Stanković
Sajt Crvena zvezda
Dejan Stanković

Sajt Crvena zvezda

Dejan Stanković, Foto: Sajt Crvena zvezda

-Prva utakmica posle pauze. Imali smo vremena za odmor, ali smo radili i spremali se za novi ciklus koji nas očekuje. Dosta utakmica kao i u prethodnom periodu, i to veoma važnih koje mogu da odrede put sezone. Znamo šta nas očekuje već sutra, kao i protiv Omonije. Ekipa je spremna za sve izazove ­- počeo je Stanković.

Detaljnije je šef stručnog štaba tima izanalizirao narednog protivnika

- Čukarički već godinama ima svoj stil i prepoznatljivost. Teško je igrati protiv njih, ali smatram da su napredovali u odnosu na prošlu godinu, uprkos tome što su dosta izgubili odlaskom Tedića. Pokazali su kvalitet na početku prvenstva, kako kod kuće, tako i u gostima. Žele da se nadigravaju i zato očekujem dobru utakmicu. Poštujemo ih, ali verujem u moje igrače.

- Mnogo se promenilo od tad. Smatram da sam neko ko mnogo sluša i brzo uči i da sam napredovao u tom smeru. Ne mogu da zaboravim emocije sa te utakmice. Neko sam ko radi sa emocijama i tako doživljavam svaki trening i utakmicu. Promenilo se dosta toga od tad, dobili smo na iskustvu, na pobedama, na porazima, ukratko rećeno - porasli smo. Tad je bila debitantska, sada je samo jedna u nizu utakmica. Trema postoji uvek, ali ne kao tog popodneva u februaru.

El Fardu Ben

FK Crvena zvezda

El Fardu Ben, Foto: FK Crvena zvezda

Katai i Ben su spremni za meč sa Čukaričkim, ali Stanković tvrdi da još uvek nije odlučio da li će biti u timu.

U poslednjoj prvenstvenoj utakmici, Crvena zvezda je bila i više nego ubedljiva i savladala TSC rezultatom 5:0.

- Igrali smo ofanzivno protiv TSC-a i to je naš cilj i plan za svaki meč. Ne može svaka utakmica da se trijumfuje ubedljivim rezultatom, ali bitno je da dobro radimo. Tad smo mogli da primio gol, ali kada izađete ofanzivno na teren, uvek postoji ta doza rizika. Mi smo imali mnogo šuteva, igru, posed i onda mora da postoji koncentracija u defanzivi da se reaguje. Zbog toga u odbrani imamo fudbalere koji to mogu da reše u našu korist.

Da li očekujete pobedu Zvezde na Kipru?

 

Stanković ističe da njemu i igračima mnogo nedostaju navijači i podrška sa tribina.

PROČITAJTE JOŠ: