FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je zadovoljan igračkim kadrom i da klub "ne želi da divlja" kada se radi o pojačanjima u zimskom prelaznom roku.

- Doveli smo Aksela Bakajoka koji sigurno može da napravi razliku. Radimo na tome da dovedemo još jednog dobrog ofanzivnog igrača. Videćemo. Timski rad sa direktorima Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom. Gledamo da uradimo ono što je najbolje za Zvezdu, da ne 'divljamo' previše, da to uklopimo u ono što nama treba, kako kratkoročno, tako dugoročno - rekao je Stanković na okupljanju tima.

Stanković je naveo da sledi "ozbiljan rad" na Kipru i posle u Turskoj "brušenje forme" na pripremnim utakmicama protiv ozbiljnih protivnika.

- Ciljevi ostaju isti. Završili smo prvo poluvreme, što ne znači da treba da se opustimo, naprotiv. Treba da držimo gard visoko jer nas čeka paklen ritam u februaru i martu, gde dosta toga može da se odluči - kazao je Stanković.

Trener Zvezde je istakao da njegov tim "u svakom segmentu može da bude bolja u drugom delu sezone".

- Takva je grupa momaka. Oni sami žele da napreduju iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Mnogo smo igrali, umor je učinio svoje. U svakom segmentu možemo bolje. Insistiraćemo na brzoj tranziciji, razbijanju defanzivnog bloka. Većina koja dolazi ili kod koga idemo u gostima je čvrsto vezana za odbranu - rekao je on.

FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

Zvezda će pripreme provesti bez Aleksandra Kataija, koji će ostati u Beogradu na daljem oporavku.

- Očekujemo da se pridruži u februaru. Njegov oporavak ide fenomenalno i veliki smo optimisti - naveo je Stanković.

Kada je reč o ofanzivnim igračima, Stanković je naveo da je "zadovoljan onim što ima" i da se radi na još tom jednom fudbaleru.

Stanković je naveo da prati ekipu Milana, koja će biti rival u šesnaestini finala Lige Evropa.

- Mentalno su mnogo porasli. Pratimo ih, ali imamo još mnogo vremena do te utakmice - dodao je.

Zvezda će sezonu nastaviti 6. februara utakmicom Superlige Srbije, dok su dueli sa Milanom zakazani za 18. i 25. istog meseca.

PROČITAJTE JOŠ: