Kepa Arizabalaga
AP/PeterPowell
Kepa Arizabalaga

AP/PeterPowell

Kepa Arizabalaga, Foto: AP/PeterPowell

Kepa želi da se nađe na popisu igrača španske reprezentacije za Euro sledeće godine, ali, osim što mu loše ide u Čelsiju, jednako je loš njegov status i u reprezentaciji. Trenutno je treći golman Furije, ispred njega su golman Mančester junajteda David De Hea, koji je ove sezone ponovo u odličnoj formi, i golman Atletik Bilbaa Junai Simon (23).

Španjski selektor Luis Enrike poručio je Kepi da neće braniti za reprezentaciju sve dok je u Čelsiju. Zbog toga Kepa u zimskom prelaznom roku namerava da ide na pozajmicu u neki klub gde bi bio standardni prvotimac, a pritom je spreman i na značajno smanjenje plate, koja iznosi 8.4 miliona evra po sezoni.

Kepa Arizabalaga je u leto 2018. iz Atletic Bilbaa prešao u Čelsi, koji je za njega platio 80 miliona evra odštete, čime je postao najskuplji golman u istoriji fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Djoka

21.11.2020 10:28

Golmani su prokletstvo fudbala, koji su najmanje cenjeni. Napadači prpmaše zicer , penal , prazan gol, ostali igrači (igrači odbrane i sredine terena ) ostavljaju golmane na vetrometini koji spašavaju ekipu. Ali, ako on kiksne ( što je i normalno ) , postaje krivac za eventualni poraz. Npr: Manuel Nojer je pre dve godine bio golman sa, procentualno, najmanje uspešnih odbrana, a Bajern glatko bio prvak, i niko nije spominjao njegove loše odbrane.