Početak meča PSŽ - Crvena zvezda
V.Z.
Početak meča PSŽ - Crvena zvezda

V.Z.

Početak meča PSŽ - Crvena zvezda, Foto: V.Z.

Dok Milojevićevi puleni bruse formu na pripremama u Austriji, evo osvrta i na šanse Crvene zvezde da se domogne Lige šampiona.

Iako se još ne zna na koga bi crveno-beli mogli da nalete u trećem i četvrtom kolu (pod pretpostavkom da dođu dotle, potrebno je preskočiti litvansku Suduvu i verovatno finski Helsinki), moguće je bar po vrednosti timova odrediti ko ima za nijansu veće šanse od ostalih.

 

Naravno, već viđen u Ligi šampiona je polufinalista ovog takmičenja, Ajaks. „Kopljanici“, trenutno, imaju daleko najskuplji tim u kvalifikacijama vredan skoro pola milijarde evra! Najgore od svega što je holandski gigant potencijalni protivnik Zvezdi već u trećem kolu, logično, i u četvrtom.

Ako se ne desi iznenađenje do trećeg kola kvalifikaija, srpski prvak ima sasvim solidne šanse da se domogne bar grupne faze Lige Evrope (ukoliko ispadne u plej-ofu za Ligu šampiona).

PROČITAJTE JOŠ:

Adil Rami i Pamela Anderson

Instagram

Ispred su samo pomenuti Ajaks, Seltik, Jang bojs, Dinamo Zagreb i PAOK. Šesti po vrednosti su crveno-beli, kojima je malo pala tržišna vrednost odlaskom Pavkova i Joveljićam, ali će dolaskom Tomanea i Kanjasa povratiti vrednost. Tomane će biti plaćen u tri rate 800.000 evra, ali je njegova prava vrednost dva miliona, dok je Kanjasova vrednost 1,3 miliona. 

PIJANI FUDBALER NIJE SKIDAO NOGU SA GASA! Izašao snimak stravičnog sudara u kom je vozač smrskao tek venčani par! (UZNEMIRIJUĆI VIDEO)

Vrednosti timova

**Ajaks 485

**Seltik 90

Jang bojs 75

**Dinamo ZG 73

PAOK 72

C. zvezda 53

**Kopenhagen 52

Ludogorec 50

*Astana 24

*BATE 12

* potencijalni rivali u 3. kolu kvalifikacija ** potencijalni rivali u 4. kolu kvalifikacija

Ceo tim crveno-belih vredi 53 miliona, što je dovoljna suma da ih svrsta na peto mesto, ispred Kopenhagena, čiji tim košta 52 miliona. Treba imati na umu da od četiri ekipe iz poslednjeg kruga kvalifikacija, Zvezda je skuplja od Kopenhagena, koji je nosilac.A, što se tiče ekipa iz trećeg kola, Astana i BATE zajedno ne vrede kao srpski tim – ukupna vrednost im je 38 miliona evra!

Ako ništa drugo, deluje obećavajuće da će treću godinu zaredom igrati grupnu fazu nekog međunarodnog klupskog takmičenja. Bar Liga Evrope, uz sreću na žrebu za 3. kolo – potrebno je ne sudariti se baš sa Ajaksom. Rival će se znati 22. jula, kada je zakazan žreb za treću rundu, to je nedelja u kojoj će se igrati revanš druge runde.

Salcburg je imao ekipu od 120 miliona...

Podrazumeva se, brojke ne moraju nužno da znače čak i da je neko favorit, a kamo li da ima zagarantovan prolaz nad slabijim rivalom. Setimo se samo prošle godine kada je Zvezda, čiji se tim u tom trenutku procenjivao na 38 miliona evra, u plej-ofu za Ligu šampiona izbacila daleko skuplji Salcburg, koji je u tom trenutku vredeo 120 miliona.