Vojvodina - Partizan
ALO!/Marko Metlaš
Vojvodina - Partizan

ALO!/Marko Metlaš

Vojvodina - Partizan, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Lopta se tek zakotrljala na srpskim terenima, a sve problem do problema!

Tokom prethodnog vikenda bilo je povika na suđenje na utakmici Napretka i Partizana (1:3), zbog čega su "večiti" ratovali saopštenjima, dok je dan pre toga bilo nagovešteno i da je Vojvodina izuzetno nezadovoljna suđenjem protiv TSC-a (2:2).

Tražio je Nenad Lalatović od kluba da reaguje zbog toga i "zaštiti" njegovu ekipu, pošto smatra da ih je oštetio arbitar Novak Simović iz Lovćenca, nadomak Bačke Topole, kluba odakle je TSC.

Vojvodina je zbog toga hitno sazvala konferenciju za medije na kojoj je između ostalog tražila izuzeće Novaka Simovića za naredne utakmice na kojima budu igrala, poručivši da je o tome već razgovarala sa odgovornim ljudima srpskog fudbala.

"Možemo da vam kažemo da ćemo preduzeti sve, i već smo danas preduzeli neke stvari, da u dugovorima sa ljudima iz FSS nađemo rešenja koji će zadovoljiti kriterijume Vojvodine. Moraju svi da nas poštuju, veliki smo klub, da bismo i mi njih poštovali. Vojvodina će reagovati koliko sme i koliko može i to smo danas već uradili. Nismo čekali da nas događaju preteknu, nego smo išli ka rešavanju tih problema…", kazao je vrlo uopšteno v.d. predsednika Dragoljub Samardžić.

Član najvažnijeg tela u klubu, Upravnog odbora, Ljubomir Apro bio je konkretniji.

"Mi smo se obratili FSS i Sudijskoj organizaciji, kao i Zajednici, povodom nezadovoljstva na toj utakmici. Mislim da smo direktno oštećeni i tražili smo izuzeće (Novaka Simovića prim. aut.) za sve buduće utakmice. Vojvodina je najstariji građanski klub u Srbiji, trofejni klub, ne zaslužuje takav tretman", naglasio je Ljubomir Apro.

Pored ovoga, čelnici Vojvodine su kazale da su zadovolje kako su igrači odigrali meč, ali su rekli da im je posebno zasmetala poruka navijača TSC-a pred utakmicu o kojoj se vodila velika polemika.

"TSC i Vojvodina imaju izuzetno prijateljske odnose, zaista sa ponosom kažemo da je odnos naš jedna sportska linija i dva kluba koji imaju dobru budućnost. Nikad se nije desilo da dva kluba sa teritorije Vojvodine budu u Evropi. Ne smeju parole i pamfleti to da pokvare. Danas smo imali razgovor i pričao sam sa njima i oni će odraditi svoj deo posla. Naš deo je da kažemo da to nije sportski i to je neprihvatljivo", kazao je Dragoljub Samardžić i dodao:

"Naše je da se bavimo sportom, a ako ima elemenata neke druge vrste - neka se drugi bave time. Mi smo sportska priča!".

O tome šta zameraju arbitru Novaku Simoviću - čelnici nisu hteli opširnije. Zbog kazni.

"Ne bismo komentarisali suđenje, nama nije dozvoljeno da komentarišemo suđenje i mi ćemo krenuti drugim putem. Poštovaćemo sve odluke institucija", rečeno je medijima uz poruku da su obavili i razgovor sa Nenadom Lalatovićem.

PROČITAJTE JOŠ: