Husref Musemić, Mitar Mrkela
Alo!/Vladimir Zogović
Husref Musemić, Mitar Mrkela

Alo!/Vladimir Zogović

Husref Musemić, Mitar Mrkela, Foto: Alo!/Vladimir Zogović

Husref Musemić, nekadašnji centarfor Crvene zvezde, a sada šef struke Sarajeva, bodrio je crveno-bele na jučerašnjoj utakmici protiv Ludogoreca u Beleku. To prilikom Musemić je pričao o trenutnim opcijama koje srpski šampion ima u napadu, Zvezdi u Ligi šampiona, evocirao je uspomene iz perioda kada je on bio udarna igla crveno-belih u špicu, Srbinu koji je nedavno potpisao za zagrebački Dinamo...

PROČITAJTE JOŠ:

 

- To je normalno. Vreme čini svoje i mislim da će vremenom toga biti još više. Granice u sportu ne postoje. U Evropi i svetu igrači cirkulišu i sigurno je da će biti više takvih slučajeva.

Pamtite li huk sa severne tribine iz vremena kada ste vi branili boje beogradskog kluba?

- Pamtim. Tada je na “Marakanu” dolazilo mnogo više ljudi. Oko 90.000 ljudi je primao stadion. Sada je kapacitet smanjen, ima oko 50.000.

Da li evocirate uspomene sa bivšim saigračima?

- Naravno. Čujem se sa Mrkelom, Đurovskim, Maravićem... Imam puno kontakata. Čuli smo se i kada je bila komemoracija Šekularcu.

Sta mislite o napadačima s kojima trenutno raspolaže trener Crvene zvezde Vladan Milojević?

Boaći je igrač poteza. On dosta zavisi od ostatka ekipe, mora da mu se stvori šansa da bi on to realizovao. Što se Pavkova tiče, dva gola Liverpulu sigurno da su ušla u istoriji i Zvezde i proslavila njega kao igrača.

Boaći na meču sa Napolijem

Alo!/M.Metlaš

Boaći na meču sa Napolijem, Foto: Alo!/M.Metlaš

Zvezda u Ligi šampiona?

- Lepo je bilo gledati punu “Marakanu” i sve te ekipe koje su gostovale posle toliko vremena. Nadam se da će u narednom periodu biti tako. Trebalo je da dođem na poslednju utakmicu u grupi protiv PSŽ-a, ali je bilo mnogo hladno pa nisam. I nama je prvenstvo trajalo, pa nisam mogao.

Gledali ste Zvezdu i prošle godine na pripremama u Beleku?

- Dosta se tu igrača promenilo, ali to je normalno. Cirkulacija mora da postoji. Primetio sam mladog Jirku od novih imena.

Kako su vam izgledali na meču sa Ludogorecom?

- Ne znam da li se Zvezdi suprotstavila najjača ekipa Ludogoreca, ali vidi se da je Zvezda u zavidnoj formi.

Crvena zvezda - Ludogorec, prijateljska utakmica

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda - Ludogorec, prijateljska utakmica, Foto: FK Crvena zvezda

Darko Lazić, bivši štoper Crvene zvezde odnedavno je fudbaler Sarajeva?

- Darko Lazic je pre dvadesetak dana došao kod nas. Dobro se uklopio. On će poboljšati kvalitet naše igre, zato smo ga i doveli.

Najdraži gol u dresu Zvezde?

- Gol Partizanu 1987. godine. Čini mi se da je Omerović branio. Pobedili smo sa 2:1. Jedva je lopta ušla u gol, ali je ipak ušla. Lep je bio i onaj Panatinaikosu, ali je onaj najvećem rivalu draži.