Srbin pobedio u Bundesligi posle 30 utakmica, ali najviše slave u Berlinu (VIDEO)

Alo.rs/S.S. | sport 2021-01-09 18:20:35 2021-01-09 18:20:35

Šalke je pobedio Hofenhajm 4:0 uz tri gola Hopea, tri asistencije i jedan gol imao Harit.

EPA-EFE/LARS BARON

Šalke Matije Nastasića je bio pred izjednačavanjem neslavnog rekorda Bundeslige po broju uzastopnih utakmica bez pobede. Tim iz Gelzenkirhena je bio na 30 utakmica bez pobede, jednu više ima ekipa iz glavnog grada Nemačke.

To je izazvalo reakciju Tasmanije iz Berlina.

- Ovaj rekord je kultna stvar za nas. Ako ostanemo bez rekorda, više niko neće govoriti o Tasmaniji. Nikada na taj rekord ne bismo gledali negativno. Bolje da se o nama govori, nego da se ne govori - rekao je predsednik Tasmanije Almir Numić za lokalne medije.

Tasmanija Berlin je u svojoj jedinoj sezoni (1965/66) u Bundesligi imala niz od 31 utakmice bez pobede, osvojivši samo deset bodova uz gol razliku -93.

Tasmanija je ugašena 1973. godine, tada je deo rukovodstva i igrača osnovao novi, amaterski klub, koji trenutno igra u petom rangu takmičenja.

Šalke je poslednju pobedu u prvenstvu ostvario januara 2020. protiv Borusije iz Menhengladbaha, a onda im je danas u goste došao Hofenhajm.

Pobedili su Rudari 4:0! Trostruki strelac bio je Metju Hope, golove je postigao u 42, 57. i 63. minutu, gol je dao i Amin Harit u 80. minutu, pre toga je tri puta asistirao Amerikancu.

Šalke je ostvario prvu pobedu u Bundesligi ove sezone! Sada ima sedam bodova i u zoni je ispadanja.

Fudbaleri Bajera odigrali su u Leverkuzenu nerešeno 1:1 protiv Verdera. Verder je poveo golom Topraka u 52. minutu, a bod domaćima obezbedio je Šik u 70. minutu.

Union Berlin je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 protiv Volfsburga, Frajburg je pobedio Keln 5:0, dok je Ajntraht kao gost pobedio Majnc sa 2:0 golovima Silve iz penala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više