Mitrović i Arnautović
Tanjug/AP
Marko Arnautović

AP

Marko Arnautović, Foto: AP

Prema pisanju "Skaj Sporta", austrijski fudbalski reprezentativac, srpskog porekla, Marko Arnautović preći će iz Vest Hema u kineski Šangaj SIPG za 25 miliona evra. 

Arnautović je već duže vreme bio na izlaznim vratima "Čekićara", , jer je iskazao nezadovoljstvo u klubu i insistirao na odlasku, Vest Hem je bio primoran da prihvati ponudu kineskog šampion. 

Ovakav epilog je tragičan za londonski klub jer su u januaru za austrijskog reprezentativca dobili ponudu od 60 miliona evra, pa ne čudi pisanje engleskih medija "Terrible deal" (Očajan dogovor).

PROČITAJTE JOŠ:

Goran Čaušić, Branko Jovičić i Milan Gajić

ALO!/Marko Metlaš

Arnatovića je i zimus hteo Šangaj, "čekićari" nisu hteli da ga puste i dali su 20 odsto viša primanja, na 133.000 evra nedeljno, ali ni takav status nije zadržao igrača duže od polusezone.

Trebao je u kineskom prvoligašu navodno godišnje zarađivati oko 17 miliona evra, odnosno 317 hiljada evra nedeljno. Insistirao je na transferu pa se čak i pobunio kada je Vest Hem odbio prvobitnu ponudu vrednu 40 miliona evra. Ponuda je potom porasla za 20 miliona više.

Usput je Marka Arnautovića, plaćenog Stouk Siti sredinom jula 2017. godine 22,3 miliona evra, kaznio s 226 hiljada evra zbog neprimerenog ponašanja. Propustio je i nekoliko utakmica zbog kazne.

PREPORUČUJEMO VAM:

Kako do transfera nije došlo Arnautović se naljutio na klub i odbijao je da pruža maksimum, pa ne čudi da se zamerio svima u klubu!