Kristijano Ronaldo i Srbija
AP Darko Vojnović
Kristijano Ronaldo

AP Photo/Darko Vojinovic)

Kristijano Ronaldo, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic)

Najveća zvezda portugalske reprezentacije i Juventusa, Kristijano Ronaldo nikada nije postigao gol protiv Srbije i srpskih klubova!

Ronaldo rastužio srca srpskih mališana! Plač njegovih fanova odjekuje aerodromom! (FOTO + VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.D. i Miloš Dreković DATUM I VREME: 05.09.2019. 21:19 - 05.09.2019. 22:14 Razočarao navijače! Doček za Ronalda!, Foto: ALO! Masanori Jošida Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Portugala, sleteli su na aerodrom "Nikola Tesla". Njih očekuje utakmica sa reprezentacijom Srbije u subotu od 20:45 časova na stadionu "Rajko Mitić".

A igrao je u više navrata protiv Srbije ali i Partizana, u vreme kada je nastupao za Sporting.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, petostruki osvajač zlatne lopte igrao je tri puta protiv reprezentacije Srbije, od toga je jednom gostovao u Beogradu!

Srbija - Portugal 1:1

Godina: 2007.

Takmičenje: kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Naš kamerman zabeležio neverovatne scene na aerodromu! OVO JE ISTORIJA UŽIVO!

AUTOR: Alo.rs/M.D i Miloš Dreković DATUM I VREME: 05.09.2019. 20:49 - 05.09.2019. 23:20 Spreman za utakmicu! Ronaldo u Srbiji, Foto: ALO!/Miloš Dreković * Reprezentacija Portugala je aktuelni šampion Evrope * Oni su i osvajači prvog izdanja Lige nacija * U prvom meču, u Lisabonu je bilo nerešeno 1:1 Fudbaleri i stručni štab reprezentacije Portugala, sleteli su na aerodrom "Nikola Tesla".

Ronaldo je bio u timu Portugala, ali se nije previše naigrao pored Igora Duljaja! Gosti su tada poveli već u petom minutu Tijaga, a izjednačenje je doneo Boško Janković u 37. minutu utakmice.

Portugal - Srbija 1:1

Godina: 2007.

Takmičenje: kvalifikacije za EP

Ronaldo je opet bio u timu, a domaćin je poveo u 11. minutu preko Simaa. Branislav Ivanović je izjednačio u 87. minutu. 

Kristijano Ronaldo

AP Photo/Darko Vojinovic)

Kristijano Ronaldo, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic)

 

Portugal - Srbija 2:1

Godina: 2016.

Takmičenje: kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Ostao je šokiran, zahteva odgovor, Milojević ne računa na njega za Ligu šampiona!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 22:07 Nije očekivao ovakvu odluku! Milan Gajić, Foto: ALO!/Vladimir Marković Fudbaleri Crvene zvezde napravili su istorijski uspeh pošto su uspeli da se plasiraju drugu godinu zaredom u Ligu šampiona! Oni će u novoj sezoni igrati u Grupi B sa Bajernom iz Minhena, Totenhemom i Olimpijakosom!

Ronaldo je bio veoma opasan po gol Srbije ali nije uspeo da zatrese mrežu. Portugal je poveo preko Rikarda Karvalja u 10. minutu. Izjednačio je Nemanja Matić u 61, a radost domaćinu doneo je Fabio Koentrao dva minuta kasnije.

Portugal - Srbija, mart 2019. godine

AP/Armando Franca

Portugal - Srbija, mart 2019. godine, Foto: AP/Armando Franca

Portugal - Srbija 1:1

Godina: 2019.

Takmičenje: Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Najskoriji meč između ove dve selekcije je završen bez pobednika. Srbija je odigrala veoma dobar meč u Lisabonu, povela je golom Tadića iz penala već u sedmom utakmice, dobro je kontrolisala utakmicu, Ronaldo je izgledao bezidejno, a onda se dogodio trenutak koji je promenio tok meča. Najveća zvezda na toj utakmici se povredio u 29. minutu, tako je nastavio svoj neslavan niz utakmica, na kojima nije postigao gol protiv Srbije. Posle izlaska sa terena Ronalda, Portugal je zaigra mnogo bolje, a Pererira je bombom sa više od 30 metara matirao Dimitrijevića koji je gol ulepšao paradom!

Treba napomenuti da je upravo ta utakmica bila povratak Ronalda u reprezentaciju koji nije igrao od Svetskog prvenstva u Rusiju, veoma neslavno završen.

Prvu evro-utakmicu u životu Ronaldo je igrao protiv – Partizana!

Bilo je to 2002. godine, kada je, tada 17-godišnji Kristijano Ronaldo, posle dve utakmice za Sporting B, prekomandovan u prvi tim ‘lavova’. Učinio je to tadašnji trener Laslo Bolonji koji ga je, oduševljen njegovim driblerskim sposobnostima, odmah bacio u vatru.

Na terenu majstor, predvodio Ronalda i Ronaldinja, danas izgubio sina! Srčani udar u mladim godinama, stravičan usud

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 05.09.2019. 11:14 - 05.09.2019. 11:19 Neka mu je laka zemlja. Kafu, Foto: AP/Leo Correa Stravična tragedija je zadesila porodicu čuvenog brazilskog fudbalera Kafua. Njegov sin Danilo Felicijano Morales (30) umro je od srčanog udara dok je igrao fudbal.

Ronaldo je kao tinejdžer od 17 godina sa Sportingom igrao protiv Partizana u Kupu UEFA i učinak je opet bio negativan po Portugalca.

Sporting-Partizan 1:3

Godina: 2002.

Takmičenje: Kup UEFA 

Meč se otvorio autogolom Huga u 11. minutu, da bi Tonito poravnao rezultat. Golovima Andrije Delibašića u 35. minutu i Ivice Ilieva u 78. minutu, "parni valjak" je samleo lavove!

Partizan - Sporting 1:3 (3:3)

Godina: 2002.

Takmičenje: Kup UEFA

Nedelju dana kasnije, Sporting je uzvratio istom merom. Gosti su poveli sa 0:1 u 14. minutu golom Tonjita posle asistencije Martinša.  U 55. minutu Kutuzov glavom prvo pogodio stativu, a potom natrčao na odbijenu loptu i zatresao mrežu, 0:2. Rezultat je smanjio Delibašić u 78. minutu, a meč je u produžetke odveo Kontreras. U četvrtom minutu drugog poluvremena, rezervista Dejan Živković postigao je gol glavom posle centaršuta sa desne strane za 2:3. Konačan rezultat postavio je Damir Čakar, posle asistencije Bečanovića 3:3!

Srbija od 20:45 časova igra protiv selekcije Portugala u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

BONUS VIDEO 

Gudurić posle Portorika: "Cepamo dalje..."