Lionel Mesi
AP/Victor Caivano
Lionel Mesi

AP/Victor Caivano

Lionel Mesi, Foto: AP/Victor Caivano

Fudbalska reprezentacija Argentine dobila je poziv da učestvuje u Ligi nacija, prenose argentinski mediji. Liga nacija je novo takmičenja koje je pokrenuto pod poktoviteljstvom UEFA pre nepunih godinu dana, a u kojem učestvuju nacionalni timovi iz Evrope.

Argentina razmatra ovu opciju zbog nezadovoljstva koje je kulminiralo na nedavno završenom turniru Kopa Amerika.

Ivan Šaponjić, mladi reprezentativac Srbije

fss.rs

Naime, Argentina je na gorepomenutom takmičenju eliminisana u polufinalu od reprezentacije Brazila, nakon čega je osvojila treće mesto.

Svoje nezadovoljnstvo suđenjem na tom polufinalnom meču i uopšte odnosom prema reprezentaciji Argentine javno je izneo i Lionel Mesi koji je prva zvezda argentinskog nacionalnog tima.

Dušan Tadić

EPA-EFE/OLAF KRAAK

Mesi je nakon pobede nad Čileom i osvajanja trećeg mesta odbio da primi bronzanu medalju.

"Nema sumnje da je sve namešteno da Brazil osvojio ovo takmičenje. Ne želim da budem deo ove korupcije i ovoga što je Argentina doživela na turniru" rekao je Mesi.

Argentinski "Foks sports" preneo je da postoji interesovanje i poziv Argentini da učestvuje u Ligi nacija, i da se tako nadmeće sa evropskim reprezentacijama.

PROČITAJTE JOŠ: 

Ovo je teoretski moguće, a za ovako nešto Argentina će morati da se zvanično odrekne učestvovanja na narednoj Kopa Americi.