Reprezentacija Srbije
Vladimir Marković
Reprezentacija Srbije

Vladimir Marković

Reprezentacija Srbije, Foto: Vladimir Marković

Pozitivno su nas iznenadili "orlovi" u Oslu kako rezultatom tako i sjajnom igrom. Uspeli su da eliminišu favorizovane Norvežane i plasiraju se u finale plej-ofa Lige nacija, a onda... u Beograd je stigla Mađarska i ponovo nas vratila u realnost.

Gotovo 90 minuta na Marakani nismo gledali Bog zna kakav fudbal, ne samo od naše već i od Mađarske selekcije koja je gotovo iz jedine prave šanse na meču postigla pogodak i odnela velika tri boda. "Orlovi" tokom prvih 45 minuta  nisu uspeli ozbiljnije da priprete gostima. Sve što smo videli bili su dalekometni udarci Nemanje Gudelja i Dušana Tadića koje je lako zaustavio golman Lajpciga, Gulači.

Jedini pogodak postignut je u 20. minutu kada je "ni kriv ni dužan" Koniveš pogodio mrežu Srbije nakon velike greške prvo Mijata Gaćinovića, a onda i Stefana Mitrovića.

Mogli su "orlovi" do utešnog boda i šanse da izbegnu poslednju poziciju na tabeli i susret sa eliminacijom u Ligu C, ali je nakon pasa Nemanje Radonjića, Dušan Vlahović pogodio samo stativu i najavio krajnji ishod.

Srbija naredni meč igra protiv Turske na gostujućem terenu u sredu, a eventualni poraz verovatno bi i značio da se "orlovi" vraćaju u grupu sa Litvancima, Luksemburgom, Estonijom, Kazahstanom...

Hoće li se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo?

 

SRBIJA - MAĐARSKA 0:1 (0:1)

Koniveš u 20. minutu za Mađarsku

Stadion: Rajko Mitić (Beograd), Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska)

SRBIJA: Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gaćinović (od 66. Vlahović), Gudelj, Milivojević (od 46. Lukić) , Mladenović – Tadić, Ljajić (od 46. Radonjić) – Jović.

MAĐARSKA: GulačiBotka, Lang, Salaj – Bese (od 56. Orban), Gazdag (od 76. Šafer), Nađ, Kalmar, Hanga (od 46. Holender) – Nikolić (od 76. Nego), Koniveš (od 64. Salaj).

KRAJ!

90. minut - Igraće se još tri minuta.

78. minut - Još jednom preti Vlahović, ali otklanja opasnost odbrana gostiju.

76. minut - Žuti karton za Kalmara, a onda i dve promene kod gostiju. Umesto Gazgada u igri je Šafer, dok Nikolića menja Nego.

75. minut - Stativa! Bila je ovo najbolja prilika za Srbiju! Radonjić je odlično uposlio Vlahovića koji pogađa okvir gola.

73. minut - Žuti karton za Salaja posle pregrubog faula.

70. minut - Ne toliko interesantan nastavak, kao ni generalno čitav meč. Srbija pokušava da pripreti preko Nemanje Radonjića, ali bez uspeha. U međuvremenu je Filip Mladenović dobio žuti karton.

69. minut - Prekšraj Nađa i javna opomena za gostujućeg igrača.

Reprezentacija Srbije

Vladimir Marković

Reprezentacija Srbije, Foto: Vladimir Marković

66. minut - Minute dobija i Dušan Vlahović koji menja Mijata Gaćinovića.

64. minut - Treća izmena kod gostiju, Salaj ulazi umesto Koniveša.

56. minut - Druga promena kod Mađara, Bese svoje mesto prepušta Orbanu.

53. minut - Pretio je Strahinja Pavlović, ali od svega korner za "orlove".

48. minut - Javnu opomenu zaradio je Pavlović nakon oštrog starta.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Dve promene napravio je Ljubiša Tumbaković. Saša Lukić menja Luku Milivojevića, a Nemanja Radonjić ulazi umesto Adema Ljajića. Kod Mađara na terenu je novo pojačanje Partizana Filip Holender, a van igre ide Hanga.

POLUVREME!

Reprezentacija Srbije

Vladimir Marković

Reprezentacija Srbije, Foto: Vladimir Marković

45. minut - Bez nadoknade sudija Šerer šalje ekipe na pauzu.

36. minut - Gazdag ruši Gudelja i dobija prvi žuti karton na meču.

34. minut - Prete sada Mađari sa velike udaljenosti. Zoltan Kamar je probao šut, ali bio je spreman Rajković i zaustavio mu udarac.

29. minut - Dušan Tadić je pripretio sa nekih 20 metara, ali ponovo slabo za Gulačija koji lagano hvata loptu.

20. minut - GOOOOL! Šteta! Vode Mađari! Spetljao se Stefan Mitrović nakon greške Mijata Gaćinovića, a Koniveš to kaznio i doneo prednost gostima.

11. minut - Prvi ozbiljan pokušaj preko Nemanje Gudelja. Ipak, Gulači nije imao problema.

9. minut - Za sada prilično mirno, bez šansi na obe strane. 

20.45 - Utakmica je upravo počela!

20.30 - Srbija i Mađarska od osamostaljenja naše države nisu odigrale nijedan meč, pa će ovo biti prvi duel ove dve reprezentacije.

20.02 - Što se tiče Mađarske, Srbin će predvotiti rivala "orlova" večeras, Nemanja Nikolić je u prvih 11, a evo ko će mu praviti društvo:

Gulači – Botka, Lang, Salaj – Bese, Gazdag, Nađ, Kalmar, Hanga – Nikolić, Koniveš.

19.55 - Selektor Tumbaković odlučio je da promeša karte u odnosu na meč sa Norvežanima, pa je promenio čak šestoricu igrača u prvih 11. Evo ko izlazi na megdan Mađarima:

Rajković – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gaćinović, Gudelj, Milivojević, Mladenović – Tadić, Ljajić – Jović.

19.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola lige B Lige nacija između Srbije i Mađarske. Uz alo.rs uživo pratite dešavanja sa Marakane.