Superliga
Promo
Superliga

Promo

Superliga, Foto: Promo

Bruka u Kruševcu! Utakmica između Napretka i Novog Pazara (0:0) koja je odigrana u 19. kolu Superlige u Kruševcu, uprkos nekim najavama, završena je fer i sportski na terenu, ali je pozitivan utisak pokvaren posle meča porukom na zvaničnoj Fejsbuk strani domaćeg tima.

Sramna poruka
Sramna poruka, Foto: Facebook/printscreen

Iz Novog Pazara odmah su reagovali saopštenjem i zatražili da se oglase najviši fudbalski organi.

- Novi Pazar je bodom osvojenim u Kruševcu na najlepši način završio prvi deo sezone. Suprotno najavama koje su prvo potekle od određenih fudbalskih ljudi izvan Novog Pazara i prema kojima je postojala opravdana sumnja u objektivnost sudijskog tima koji će voditi utakmicu Napredak - Novi Pazar, pokazalo se da su strepnje bile bezrazložne. Zahvaljujemo se sudijskoj četvorci predvođenoj Danilom Grujićem na odličnom obavljenom poslu i zaista besprekornom suđenju. Bili bismo prezadovoljni da na svim narednim utakmicama koje budemo gostovali ili bili domaćini imamo ovakvo profesionalno i dobro suđenje. Naše sumnje podstaknute tvrdnjama iz više izvora nisu se obistinile. Zbog toga se izvinjavamo celokupnoj fudbalskoj javnosti i Fudbalskom klubu Napredak i ujedno veliko hvala domaćinu na izvanrednom gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri. Na delu su pokazali da su bili i ostali primer kako se dočekuje dugogodišnji sportski rival. Međutim, neprijatno smo iznenađeni da se na zvaničnoj fejsbuk stranici Napretka odmah po završetku utakmice pojavio natpis - „ Ruka ruci, nismo Turci. Napredak 0:0 Novi Pazar”.

Zapanjeni smo da se na ovakao uvredljiv i nacionalistički način izveštava fudbalska javnost o rezultatu jedne utakmice. Neprimereno je i nije u sportskom ili bilo kojem duhu da se vređa klub bogate tradicije, kakav je Novi Pazar - navode iz kluba i dodaju:

- Da se kojim slučajem ovakva netolerantnost namerno potkrala Novom Pazaru završili bismo na stubu srama i zaradili osudu celokupne javnosti. Zato ćemo od najviših fudbalskih organa tražiti da odmah reaguju i spreče uplitanje neprimerenog i nacionalističkog rečnika prema sportskom Novom Pazaru - zaključuju iz FK Novi Pazar.

PROČITAJTE JOŠ: