Tomislav Karadžić
A. Dimitrijević
Tomislav Karadžić

A. Dimitrijević

Tomislav Karadžić, Foto: A. Dimitrijević

Fudbalski klub Partizan nalazi se u ogromnim problemima i nakon poraza u derbiju sa Crvenom zvezdom i pobedom konkurentnih timova pao je na peto mesto Superlige.

Pročitajte još:

NA PRAGU NOVOG POSLA Nekadašnji selektor Srbije preuzima novu reprezentaciju!

JOVIĆ ZAMENJEN DRUGIM NAPADAČEM Srbin više nije u planovima, umesto njega HITRONOGI ENGLEZ

3 MILIONA EVRA GODIŠNJE! PONUDA KOJA SE NE ODBIJA Vladan Milojević u životnoj dilemi, da li Zvezda OSTAJE BEZ TRENERA?!

Ukoliko na kraju sezone ostane na tom mesto, ostaće bez Evrope posle neverovatnih 37 godina, kriza je neverovatna u crno-belima, uprava se ništa ne oglašava, a novi spasioc mogao bi da bude nekadašnji predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

- Šta reći, a da bude lekovito? Vreme koje prolazi na ovakav način, nije saveznik Partizanu. Mislim da je ekonomska situacija pritisla klub i da je to glavni razlog loših rezultata, da se to mnogo odražava na kvalitet tima. Žao mi je što je Partizan u ovakvoj situaciji, ne želim mojim rečima nikog da uvredim, ali mislim da je vreme da neko i nešto kaže na tu temu – rekao je Tomislav Karadžić za ‘MocartSport’i dodao:

- Ako se ovako nastavi, Partizan se približava stečaju. A, pošto se takve stvari na Balkanu ne rade, ne plaća se ceh na taj način kao što je to uradio Rendžers u Škotskoj, onda bih rekao da se bližimo prinudnoj upravi u klubu.

Bojan Ostojić

FK Partizan

Bojan Ostojić, Foto: FK Partizan

Tomislav Karadžić istakao je i da ima lek za klub iz Humske i otkrio ga je...

- Potrebno je da u klub dođe 10-15 privrednika, da unesu deo novca, a potrebna je i veća pomoć države. Pomaže se nešto oko dobijanja evropske licence, ali to je kap u moru, problemi su mnogo veći. Ne znam sad pouzdano koliki je klupski dug i kakva je njegova struktura, ali verujem da nije mali i da stalno raste, jer prihoda nema ni sa jedne strane. Partizanu je potrebno da se napravi jedan novi model organizacije, po kojem će klubu krenuti od početka, od nule.

Nekadašnji predsednik fudbalskog saveza Srbije istakao je i da crno-beli nikako ne smeju da ostanu bez Evrope.

- Potrebno je fokusirati se na borbu za međunarodnu scenu. To je sad najveći prioritet, jer bez Evrope Partizan će se urušiti. Što manje nervoze u finišu sezone, da se u miru dobiju poslednje četiri utakmice. A, posle toga bi bio red da se zakaže klupska Skupština i da se podnesu izveštaji. Imam neodoljiv utisak da je Partizanu potrebna pomoć. Moraju se napraviti neki radikalni potezi, da se napravi sanacioni program, pa za dve-tri godine da se klub vrati na nivo koji Partizanu pripada – rekao je Tomislav Karadžić.

Nekadašnji predsednik Partizana je spreman da pomogne crno-belima, a to bi trebalo da učine i drugi viđeniji partizanovci.