Zlatan Ibrahimović
AP Photo/Ringo H.W. Chiu
Zlatan Ibrahimović

AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Zlatan Ibrahimović, Foto: AP Photo/Ringo H.W. Chiu

* "MLS nije na nivou Evrope da budem iskren. Ranije, igrao sam sa fudbalerima koji su na mom nivou ili veoma blizu njega. Ovde sam kao Ferari među Fijatima!" - poručio je Ibrahimović pre meča 

* Karlos Vela je postigao dva gola

* Ovom pobedom došli su do drugog mesta

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ! Fantastični Šveđanin je sam razbio gradskog rivala Los Anđeles i svom Galaksiju doneo prekopotrebnu pobedu za plasman u plej-of.

Poveli su gosti već u četvrtom minutu meča sa bele tačke, siguran izvođač penala je bio Karlos Vela, najbolji strelac MLS lige!

Usledio je odgovor Šveđanina za svega 4 minuta, koji je imao svašta da kaže pre meča za Meksikanca. I to kakvom bombom je doneo izjednačenje!

Do kraja poluvremena nije bilo više golova. Posle ujednačene prve deonice, Ibrahimović je mogao da nastavi svoj šou na terenu!

Posle duge akcije koja je izgledala ni na šta, lopta je dospela do levog beka LA Galaksija koji je poslao loptu u 16 metara, a najviši je bio Šveđanin koji zakucava glavom za prednost od 2:1 u 56. minutu igre!

Svoj het-trik je kompletirao još jednom bombom sa velike udaljenosti u 70. minutu, to je bio njegov 16. gol na 17 utakmica. To mu je bio drugi het-trik u Americi.

U 97. minutu meča Karlos Vela je postigao svoj drugi gol na meču, a 21. pogodak na 20 utakmica.

Kao i u svakom gradskom derbiju i ovom je bilo koškanja i vređanja, tako je posle utakmice bivšem golmanu Los Anđelesa rekao da se skloni sa terena, kad to on nije učinio, razljutio je Šveđanina koji je potom rekao "Idi kući, ti ku*ko malo!".

Ovom pobedom LA Galaksi je dospeo do drugog mesta, a Los Anđeles na krilima Karlos Vele i posle ovog teškog poraza nije ugrožen jer ima 9 bodova više u odnosu na najbližeg pratioca.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...