Žoze Murinjo
EPA/Andy Rain
Žoze Murinjo

EPA/Andy Rain

Žoze Murinjo, Foto: EPA/Andy Rain

* Žoze Murinjo nije trener nijednog kluba od kako je dobio otkaz u Mančester Junajtedu krajem 2019. godine

* Dva puta je osvajao trofej Lige šampiona, 2004. sa Portom i 2010. sa Interom

* U Engleskoj je pored Mančester Junajteda u dva navrata bio trener Čelsija sa kojim je osvojio 3 Premijer lige

Žoze je u jednom intervjuu govorio o nastavku svoje trenerske karijere i tom prilikom naglasio da mu fudbal jako nedostaje i da još u sebi oseća onu dozu vatre koja ga je uvek ispunjavala.

Murinjo u Valensiji!

Španski mediji prenose da je uoči početka nove sezone haotična situacija u osvajaču Kupa kralja Valensiji nakon što je gazda Peter Lim zatražio veća ovlašćenja, a upravo to je 'adut' Murinja. Odlazak sa Mestalje najavil sui direktori Mateu Alemani i Pablo Longoria, a njihovim stopama mogao bi da krene i trener Marselinjo. Murinjo je u Španiji bio pomoćni trener u Barseloni od 1996. do 2000, a vodio je Real Madrid.

"Imam vremena da razmislim, preispitam, analiziram i ono što osećam jeste da je "Ze"(Murinjov nadimak dok je bio dečak) pun vatre.".

Takođe je istakao da želi biti strpljiv pri odabiru narednog kluba.

"Moram biti strpljiv i to je najteža stvar, jer sam u periodu nakon odlaska iz Mančeste Junajteda u dosta navrata imao osećaj da treba da idem, ali ne mogu još nigde da idem dok ne sačekam onu pravu ponudu.".

Istakao je da naredni klub treba da prati njegove trenerske ambcije i da će to skoro pa sigurno biti klub iz jedne od liga "petice" (Španija, Engleska, Italija, Francuska i Nemačka). Dodao je: "Ako mi kažete klub u drugoj zemlji, da se borim za  naslov prvaka, da izgradim nešto posebno, da taj klub u toj zemlji dovedem na drugi nivo - možda, ko zna. Ali moj fokus je na najvećim.".

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe je govorio da mu ništa ne može priuštiti toliku dozu uživanja kao što je povratak fudbalu: "Prijatelji mi kažu da uživam u svom vremenu, u onome što nikad nisam imao, ali iskreno, ne mogu da uživam, nisam dovoljno srećan da bih uživao.".

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!