Andrija Živković
Profimedia
Andrija Živković

Profimedia

Andrija Živković, Foto: Profimedia

Čovek mačka. Tako najlakše može da se opiše učinak golmana Živka Živkovića, jednog od najzaslužnijih za pobedu PAOK-a protiv Benfike (2:1) i plasman u baraž za Ligu šampiona.

Srbin je sjajno branio, naročito u prvom poluvremenu, kada su solunski crno-beli imali mizeran posed lopte - 26 odsto!

Mogu li crno-beli do grupne faze Lige šampiona?

 

- Posle eliminacije Bešiktaša, još jedna velika pobeda. Trener Portugalac Abel Braga uspeo je da nadmudri iskusnog zemljaka Žorža Žesusa i pojačane lisabonske „orlove“. Naterali smo ih da igraju po bokovima, a to im je slabija tačka - priča Živković u razgovoru za „Alo!“.

Već od prve odbrane bilo je jasno da će to biti vaša noć?

Živko Živković

Profimedia

Živko Živković, Foto: Profimedia

Andrija: PAOK volim zbog Partizana

Andriji Živkoviću, nepravedno zapostavljenom u Benfiki, trebalo je samo sedam dana da se osveti bivšem klubu. Postigao je gol za vođstvo 2:0.

- Čestitam saigračima i svima koji vole PAOK. Volim ovaj klub, imam osećanja prema njemu zato što sam igrao za Partizan. Veoma sam srećan - rekao je Andrija.

- Amortizovao sam sve što je bilo u mojoj moći, a to je saigračima dalo snagu i sigurnost. Dugo smo slavili u svlačionici, a navijači na ulicama Soluna. Poređenja radi, od stadiona do hotela treba nam nekoliko minuta, a putovali smo sat i po! Navijači su opkolili autobus automobilima i motociklima i napravili njima svojstvenu feštu proslavljajući pobedu.

Ponovo ste saigrač sa Andrijom Živkovićem?

- Presrećan sam zbog njegovog sjajnog starta. Trebalo mu je deset minuta po ulasku u igru da postigne gol. Majstor ostaje majstor.

Krasnodar je poslednje iskušenje za ulazak u LŠ?

- U prednosti je, jer šampionat Rusije uveliko traje. Ipak, verujem da u gostima možemo da odolimo, a onda na „Tumbi“ da ostvarimo istorijski uspeh. Uzdamo se u onu - treća je sreća. Dva prethodna pokušaja za plasman u grupnu fazu LŠ nisu uspela, a pre tri leta PAOK je eliminisan baš od Benfike. Ovo je bila slatka osveta - zaključuje Živko Živković.

PROČITAJTE JOŠ: