Žoze Murinjo (Totenhem)
EPA-EFE/Scott Heppell
Žoze Murinjo (Totenhem)

EPA-EFE/Scott Heppell

Žoze Murinjo (Totenhem), Foto: EPA-EFE/Scott Heppell

Žoze Murinjo nije više menadžer Totenhema, čelnici kluba su mu uručili otkaz zbog serije loših rezultata. To je (za sad) zvanična verzija. Pojedini novinari i deo engleskih medija tvrdi međutim da je razlog za smenu Murinja samo šest dana pred finale Liga Kupa i meča za pehar protiv Mančester Sitija potpuno drugačije prirode. 

Navodno, kad je Murinjo jutros saznao šta su gazde kluba u kom radi odlučile, da se pridruže "odmetnicima" i tako "sahrane" Ligu šampiona, ali i čitav koncept otvorenosti fudbala za sve koji maštaju da naprave podvige, pobede nepobedive i kao autsajderi grabe ka snovima - "Posebni" je uradio nešto posebno. Odbio je da izvede tim na teren. Ipak, informacija za sad nema zvaničnu potvrdu... 

Totenhem je inače, u klupskom saopštenju, istakao uobičajene stvari za situacije kada dođe do prevremenog raskida saradnje, da se "treneru zahvaljuje na svemu učinjenom", da svi u klubu "cene uloženi trud", ali informacija o Murinjovom postupku na treningu, iako još uvek nepotvrđena od samog Portugalca, nekog od njegovih otpušenih saradnika ili samih igrača "pevaca" - za tili čas je obišla planetu.