Komnen Andrić i Ćiro Blažević
Alo! / M. Metlaš
Komnen Andrić i Ćiro Blažević

Alo! / M. Metlaš

Komnen Andrić i Ćiro Blažević, Foto: Alo! / M. Metlaš

Uzimamo mobilni telefon u ruke i zovemo gospodina Ćiru Blaževića da nam se pridruži. Želimo da ispunimo Komnenu veliku želju, da srpskom fudbaleru delom vratimo za gostoprimstvo u hrvatskoj prestonici.

Pročitajte još:

- Samo da se obučem i metnem šal i eto me. Biće mi zadovoljstvo da vas sve vidim, posebno tog divnog mladića koji je odabrao najbolji klub na svetu - kratko i jasno najavljuje Ćiro dolazak za naš sto.

Legendarni stručnjak ulazi u kafić, gosti ustaju, pozdravljaju ga, a Komnen Andrić mu trči u zagrljaj. Antologijski susret je uspešno realizovan.

- Gos’n Ćiro, sad svima mogu da se pohvalim da sam pio kafu sa trenerom svih trenera - iskreno se obratio Komnen 83-godišnjem stručnjaku.

Preporučujemo i ovo:

Između dva dima cigarete koju ne gasi, i pored dve komplikovane operacije, Ćiro očinski savetuje novog junaka iz Maksimirske šume.

- Sine, samo nastavi da rešetaš protivničke mreže i verujem da ćeš ostati najbolji strelac hrvatskog prvenstva. Vidim da si ti hrabar, odlučan momak, vanserijski fudbaler, da si rođen za lidera. I zato slobodno komanduj u Dinamovoj svlačionici, jasno, glasno, vojnički:

„Juriš, braćo Hrvati! Veruj mi, to će naići na fantastičan odjek” - u svom stilu će Blažević.

Komnen je, inače, dolaskom u Dinamo postavio nove standarde u odnosima između Srba, Hrvata, ali i Albanaca, a svakom prilikom s ponosom istuče ko je, šta je i odakle dolazi.