Slovan
AP
Slovan

AP

Slovan, Foto: AP

Saga se nastavlja!

Ki Klaksvik je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo da dočeka Slovan iz Bratislave, ali utakmica nije odigrana.

Tim iz Slovačke testirao se pre polaska na Farska Ostrva, svi su bili negativni. Ali, kada su stigli i ponovo odradili testove ispalo je da je fizioterapeut tima pozitivan na koronu i kompletan tim je stavljen u karantin, zabranjeno im je da izađu na megdan domaćinu.

Pobunili su se iz Slovana, ali slaba vajda. UEFA je pokušala da nešto izmulja, dozvoljeno je timu iz Bratislave da dovede mladi tim, što su i uradili, ali je onda utakmica definitivno otkazana.

Prvak Slovačke tako je ostao bez takmičenja u Evropi ove sezone.

Da sve ne prođe tako lako pobrinuli su se Slovaci, obavili su naknadne testove krvi, a oni su pokazali da sporni fizioterapeut nema antitela, što znači da nije ni imao virus.

- Naše sumnje u način testiranja na Farskim Ostrvima i na njihove rezultate pokazale su se opravdanim. Zato što rezultati testova koje je naš fizioterapeut napravio u ovlašćenoj laboratoriji u Slovačkoj pokazuju da on nema antitela na kovid. Svesni smo da čak ni ove činjenice neće promeniti odluku UEFA, ali morali smo da objavimo ovako važnu informaciju. Osećamo da smo teško oštećeni. Razočarani smo i tužni što smo nepravedno izgubili priliku da se borimo za Ligu šampiona - objavio je Slovan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE JOŠ: