Rene Igita
EPA/Ahmed Yosri
Rene Igita

EPA/Ahmed Yosri

Rene Igita, Foto: EPA/Ahmed Yosri

Legendarni kolumbijski golman, Rene Igita je za argentinski "FoxSport" govorio o svom odnosu sa jednim od najvećim narko-bosova ikada - Pablom Eskobarom! 

Igita je 1993. godine uhapšen zbog učestvovanja u kidnapovanju! On je tada imao zadatak da dostavi ogroman novac za otmicu, on je dobio 64.000 dolara za taj posao, što prema zakonu Kolumbije spada u kršenje zakona, odnosno šansa da se zaradi na kidnapovanju, a veruje se da je i Pablo bio umešan u ovu otmicu:

"Vlasti u Kolumbiji su mi rekle da izdam Pabla Eskobara kako me ne bi uhapsili. Znali su da sam nevin, ali u svim akcijama, koje su vodili ne bi li ga uhapsili, počeli su da koriste njegove poznanike i prete im da će ih zatvoriti. Smatrali su me njegovim prijateljem. Odgovorio sam da ništa ne znam i da sam znao da ne bih rekao. Dužnost vlasti je da sazna šta joj treba, ali ne od mene. Bio sam uvek zahvalan Pablu Eskobaru za osvetljavanje fudbalskih terena kada niko drugi to nije uradio. Činjenica da sam imao kontakt sa njim ne znači da sam diler droge. Nekima će se svideti, drugi će me smatrati neprijatelj. Ono što me ispunjava ponosom je što sam fudbaler", rekao je legendarni reprezentativac Kolumbije!

On je proveo u zatvoru sedam meseci nakon što je pušten bez kazne: "Ja sam samo fudbaler, nisam znao za nikakve zakone oko kidnapovanja" - rekao je Igita kad je izašao.