Mbvana Samate
EPA/Justin Setterfieldnmcpool
Mbvana Samate, Foto: EPA/Justin Setterfieldnmcpool

Kada je Kinez Vu Lei stigao 2019. iz Šangaja u španski Espanjol to je bio momentalni šok. Nisu mu se nadali ni u Kataloniji. U Španiji je jedan od prvih mečeva Kineza u dresu novog kluba putem malih ekrana pratilo manje od 200.000 gledalaca, a u Kini 40 miliona!

Espanjol je ubo premiju, a da toga nije bio ni svestan. Broj pratilaca kluba na društvenim mrežama enormno je uvećan, kao i prodaja dresova.

Znatno blaži potres ovih dana na Ostrvu, ali po klub iz Birmingema značajan.

Aston Vila je prodala Mbvanu Samatu turskom Fenerbahčeu, a oko 25.000 navijača iz Tanzanije je otpratilo stranice kluba na društvenim mrežama.

Samata je došao u januaru i potpisao na četiri i po godine, usput je postao prvi igrač iz Tanzanije u redovima nekog premijerligaša.

Tanzanija je postala 117. država sa igračem u Premijer ligi.

Transfer iz Genka bio je "težak" 8.5 miliona funti.

Skoro cela Tanzanija je gledala Samatin debi osam dana posle transfera, vrlo brzo je došao i do prvenca... Ipak,  nepunu godinu kasnije rastao se od Aston Vile.

Bar što se tiče društvenih mreža profitiraće Fenerbahče, pa nema sumnje da s te strane u Istanbulu trljaju ruke. Sa crno-žutima je potpisao ugovor na četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ: